Kreće posljednji krug: Sutjeska ulazi u šampionski sprint, Budućnost ne gubi nadu

Sutjeska protiv “davljenika”, ekipe Podgorice, Budućnost čeka Rudar koji je juče imenovao Srđana Nikića za novog trenera. Jezero protiv Iskre, Zeta - Dečić, Mornar - Petrovac

4844 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Drinčić (Sutjeska) i Zoran Petrović (Budućnost), Foto: Savo Prelević
Miloš Drinčić (Sutjeska) i Zoran Petrović (Budućnost), Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Sutjeske i Podgorice odigrali su četiri međusobna meča ove sezone, a sva četiri puta slavili su Nikšićani.

Ekipa Milije Savovića pobijedila je tri puta u prvenstvu, jednom u Kupu, a niz će pokušati da nastavi i danas (14 h) na “DG areni”, i to protiv rivala kojem su bodovi i te kako potrebni u grčevitoj borbi za opstanak.

Mečevima 28. kola Telekom 1. crnogorske fudbalske lige danas počinje četvrti, posljednji krug prvenstva, a deset ekipa još jednom će međusobno odmjeriti snage, svak protiv svakog.

”Možemo biti zadovoljni kako smo odigrali u drugom dijelu sezone. To nas hrabri i daje nam za pravo da očekujemo pobjedu i u predstojećem meču”, kaže trener Sutjeske, čija je ekipa u nastavku sezone na osam mečeva ostvarila pet pobjeda i tri remija.

Prednost u odnosu na drugoplasiranu Budućnost iznosi komotnih 11 bodova.

”Mislim da smo od starta prvenstva pokazali da imamo po dva kvalitetna igrača na svim pozicijama. To je kvalitet koji nas drži na prvom mjestu i koji u svakom meču moramo da dokazujemo i to je razlika u odnosu na ekipu Podgorice. Nećemo se opuštati ni potcijeniti ih. U prethodnom kolu, protiv Dečića su postigli tri pogotka, vratili se iz minusa, bili nadomak pobjede tako da je veliki ulog i kod njih. Bore se za opstanak”, dodao je Savović.

Budućnost pod Goricom dočekuje Rudar, ekipu koja je nakon serije loših rezultata i pada u “baraž zonu” dobila novog trenera - umjesto Rada Petrovića, Pljevljake će u nastavku sezone voditi Srđan Nikić. Zbog papirologije neće danas sjedjeti na klupi, već će debitovati u nedjelju protiv “svoje” Iskre, ekipe na čijoj je klupi sjedio do prije tri kola.

U svakom slučaju, čeka ga težak zadatak, baš kao i njegove fudbalere danas protiv Budućnosti - Rudar je u seriji od tri poraza, koja je stigla nakon serije od tri remija (šest mečeva bez pobjede).

”Rudar je mlada ekipa kojoj gori pod nogama, tako da nas sigurno čeka teška utakmica. Rival će da bude silno motivisan, kao uostalom svaka ekipa pod Goricom protiv Budućnosti, ali ukoliko mi uđemo maksimalno ozbiljno i koncentrisano u utakmicu, mislim da pobjeda i nova tri boda neće izostati”, rekao je 19-godišnji napadač Budućnosti Lazar Mijović.

Meč pod Goricom imaće i humanitarni karakter, jer će sav prihod od ulaznica biti uplaćen za liječenje šestogodišnjeg Feđe Alkovića.

Budućnost ne odustaje od potjere za Sutjeskom, iako je devet kola prije kraja razlika dvocifrena - 11 bodova.

”Minus u odnosu na Sutjesku je sigurno ogroman, ali Budućnost se nikada ne predaje i dok postoji i minimalna šansa za titulom, mi ćemo se boriti do samog kraja”, poručio je Mijović.

Jezero dočekuje Iskru i pokušaće da nastavi dobru seriju zahvaljujući kojoj je pobjeglo iz opasne zone. Danilovgrađani će, s druge strane, pokušati da se iskupe za subotnji poraz od Zete i sačuvaju treće mjesto.

Prijeti im Dečić, koji gostuje tamo gdje je Iskra pala prije četiri dana - na Trešnjici.

Na Topolici se igra jadranski derbi - Mornar protiv Petrovca, duel ekipa koje nisu slavile na posljednjih pet utakmica.

Parovi 28. kola

PODGORICA - SUTJESKA (14 h, TV)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

BUDUĆNOST - RUDAR (15)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

JEZERO - ISKRA (15.30)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

ZETA - DEČIĆ (17)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

MORNAR - PETROVAC (18)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: