Real sprema revanš šampionu Evrope, može li Viljareal do još jednog čuda

Prve utakmice četvrtfinale Lige šampiona - Real Madrid gostuje Čelsiju, Bajern protiv Viljareala

3155 pregleda 0 komentar(a)
Može li da ponovi partiju kao protiv PSŽ-a: Karim Benzema, Foto: Reuters
Može li da ponovi partiju kao protiv PSŽ-a: Karim Benzema, Foto: Reuters

Porazom od Brentforda (4:1) u prethodnom kolu Premijer lige Čelsi je prekinuo niz od šest vezanih pobjeda u svim takmičenjima.

Čelsi je protiv “pčelica” poveo, a onda je do kraja meča uslijedio potpuni potop, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će ekipa reagovati večeras (21) u prvom četvrtfinalnom okršaju Lige šampiona protiv Real Madrida.

Na “Stamford bridžu” priželjkuju isti rasplet kao prethodne sezone kada su se ove ekipe sastale u polufinalu. Tada je Čelsi u revanšu na svom stadionu slavio 2:0 i ukupnim rezultatom 3:1 plasirao se u finale, kasnije osvojio Ligu šampiona.

Pokretačka snaga tog Čelsijevog trijumfa bio je Ngolo Kante, igrač utakmice u oba meča protiv Madriđana. Francuz bi i u ovom dvomeču mogao da odigra značajnu ulogu, dok su na drugoj strani sve oči uprte u Karima Benzemu, koji je u revanšu osmine finala protiv PSŽ-a odigrao spektakularan meč i praktično sam lansirao ekipu među osam najboljih na Starom kontinentu.

”Nema favorita u Ligi šampiona. Pogledajte naš dvomeč protiv PSŽ-a, oni su bili favoriti poslije prve utakmice. Čelsi je veliki tim, a mi ćemo se truditi da dođemo do dobrog rezultata u Londonu”, smatra Benzema, koji je za vikend donio pobjedu Realu na gostovanju Selti.

U Madridu su oprezni. Sjećanja od prošle sezone su svježa.

”Čelsi je jak tim, aktuelni šampion. Nijesu se mnogo promijenili od prošle godine kada smo igrali u polufinalu. Fizički su jaki, igraju sa visokim intenzitetom, imaju brze igrače”, ocjena je sportskog direktora Reala Emilija Butragenja.

”Merengesi” su u osmini finala protiv PSŽ-a pokazali da ih nikada ne treba otpisati.

”Veliki izazov. Znamo kakav nas meč očekuje. Biće uzbudljivo”, rekao je menadžer Čelsija Tomas Tuhel.

Interesantno će biti i u drugom večerašnjem meču. Viljareal dočekuje Bajern Minhen i sanja još jedno iznenađenje, nakon što je u osmini finala senzacionalno eliminisao Juventus. Ako neko umije da igra na rezultat u nokaut mečevima onda su to ekipe koje trenira Unai Emeri.

”Ekipu Viljareala predvodi Emeri, koji ima mnogo iskustva na međunarodnsoj sceni. Iskusni su, moraćemo da smislimo kako da ih pobijedimo. Uvjeren sam u uspjeh u ovom dvomeču”, smatra trener Bavarca, Julijan Nagelsman.

Cilj “žute podmornice” je aktivan rezultat uoči revanša u Njemačkoj.

”Igramo prvi meč na domaćem terenu i cilj nam je da u revanšu imamo aktivan rezultat. Bajern je favorit, sjajan su tim, moramo da uživamo u ovim trenucima”, jasan je Emeri.

Bavarci će ponovo imati na raspolaganju Kanađanina Alfonsa Dejvisa, koji se vraća u tim nakon tri mjeseca pauze zbog problema sa srcem i lakšeg hirurškog zahvata.

Njemački gigant je neporažen u Ligi šampiona ove sezone i jasan favorit protiv aktuelnog osvajača Lige Evrope, ali je trener Julijen Nagelsman oprezan:

”Kada čujete izjavu trenera Viljareala Emerija, vidite da je četvrtfinale za njih bonus. To znači da su već premašili očekivanja i da će biti potpuno rasterećeni. Takva ekipa, sa tako iskusnim trenerom, može da bude veoma opasna”, kazao je Nagelsman

Bonus video: