Razlika ostaje ista: Slavili Sutjeska i Budućnost, Dečić preuzeo 3. mjesto, Jezero u seriji

Odigrani mečevi 28. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige. Sutjeska slavila protiv Podgorice (1:0) i sačuvala 11 bodova više od Budućnosti, koja je pod Goricom savladala Rudar (2:0)

34288 pregleda 13 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske na današnjem meču, Foto: Facebook.com/Telekom-1-CFL
Fudbaleri Sutjeske na današnjem meču, Foto: Facebook.com/Telekom-1-CFL
Ažurirano: 06.04.2022. 19:53h

Nakon 28 odigranih utakmica u Telekom Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi razlika između Sutjeske i Budućnosti ostaje 11 bodova - Nikšićani su danas u gostima savladali Podgoricu (1:0), dok su aktuelni šampioni pod Goricom bili bolji od Rudara (2:0)

POVREDA GILJENA I POVRATAK GRIVIĆA - SUTJESKA RUTINSKI NA "DG ARENI"

Fudbaleri Sutjeske i peti put ove sezone savladali su Podgoricu - danas je na "DG areni" bilo 1:0 za lidera, koji je do pobjede došao poslije autogola Stefana Cicmila.

Igrao se 31. minut - Vladmir Jovović je sjajno asistirao Filipu Kneževiću, napadač Sutjeske ubacio loptu u peterac, a bivši igrač Nikšićana Cicmil postigao autogol.

To je bilo jedino uzbuđenje na "DG areni" u prvom poluvremenu. Domaći nijesu zaprijetili, a samo je Vladimir Boljević udarcem sa preko 30 metara u 40. minutu pokušao da iznenadi Suada Ličinu.

Ličina je danas u igru ušao u 25. minutu umjesto Vladana Giljena, koji se povrijedio u duelu sa Matijom Krivokapićem.

U drugom poluvremenu se Sutjeska ispromašivala - u 54. minutu je Aleksandar Vlahović poslije centaršuta Nikole Janjića šutirao glavom, ali je sjajno reagovao Nikola Ivezić i zaustavio šut.

Poslije Vlahovića do gola su pokušali da dođu Janjić i Božo Marković, ali je lopta oba puta završila pored gola.

U finišu je u igru ušao i Dragan Grivić i upisao prve minute u Telekom 1. CFL nakon teške povrede i loma noge na utakmici sa Jezerom u 3. kolu.

ĐUKANOVIĆ I TERZIĆ ZA SLAVLJE POD GORICOM

Budućnost je savladala Rudar (2:0) i upisala drugi vezani trijumf u domaćem šampionatu.

Tim Aleksandra Nedovića postigao je po gol u oba poluvremena, a do vođstva je stigao u 30. minutu kada je Viktor Đukanović savladao Jasmina Agovića.

Budućnost je bila bolja u prvom poluvremenu, zasluženo vodila, ali su i gosti imali šanse, koje nijesu uspjeli da iskoriste.

Poslije četiri minuta igre u drugom poluvremenu Podgoričani su postigli i drugi gol - Lazar Mijović je srušen u šesnaestercu, a siguran iz penala bio je kapiten Vasilije Terzić.

Gosti su u nastavku zaprijetili preko Martina Prenkočevića, ali nijesu mogli do gola.

Rudar je pretrpio četvrti uzastopni poraz, ostao je u zoni baraža, a u narednom kolu dočekuje Iskru. Tada će debi na klupi Pljevljaka imati doskorašnji trener ekipe iz Danilovgrada Srđan Nikić, koji je juče naslijedio Rada Petrovića.

DEČIĆ PREUZEO 3. MJESTO, JEZERO SVE DALJE OD BARAŽA, DVA GOLA FAUSTA

Fudbaleri Dečića savladali su Zetu u Golubovcima (2:1), iskoristili poraz Iskre od Jezera (3:1) i preuzeli 3. mjesto na tabeli.

Dečić je oba pogotka postigao u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Aleksa Marušić i Kristijan Vulaj.

Veliku grešku kod prvog gola Dečića napravio je golman Zete Pavle Velimirović, koji je krenuo u dribling i izgubio loptu.

Zeta je smanjila u 53. minutu preko Alekse Maraša, koji je pogodio nakon kornera.

Korneru je prethodio promašeni penal domaćih - u 52. minutu golman Dečića, Andrija Dragojević odbranio je udarac Tačibani.

A fudbaleri Jezera su u sjajnoj formi - ekipa iz Plava savladala je danas Iskru u Beranama 3:1 i sada ima šest bodova više od Rudara, koji je u zoni baraža.

Jezero je šest mečeva zaredom neporaženo, a danas je upisalo treću pobjedu zaredom. Ponovo je blistao Faust, koji je postigao dva pogotka - u 8. i 72. minutu. Argentinac je u zimskom prelaznom roku stigao u Jezero i na devet utakmica u drugom dijelu sezone postigao osam golova.

Osim Fausta strijelac za domaće bio je i Vasilije Radenović, dok je poraz Iskre ublažio Vilijan.

Iskra je pretrpjela drugi poraz zaredom.

Mornar i Petrovac su u Baru remizirali - 1:1. Oba gola postignuta su iz prekida, a do vođstva su došli domaći nakon gola Milivoja Raičevića i asistencije Marka Ćetkovića u 33. minutu.

Konačan rezultat postavio je Zoran Mikijelj u 53. minutu.

Rezultati:

Podgorica - Sutjeska 0:1

Stefan Cicmil autogol 31.

Budućnost - Rudar 2:0

Viktor Đukanović 30, Vasilije Terzić 49.

Jezero - Iskra 3:1

Rodrigo Faust 8, 72, Vasilije Radenović 24 - Vilijan 83.

Zeta - Dečić 1:2

Aleksa Maraš 53 - Aleksa Marušić 16, Kristijan Vulaj 42.

Rio Tačibana (Zeta) promašio penal u 52. minutu

Mornar - Petrovac 1:1

Milivoje Raičević 33 - Zoran Mikijelj 53.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: