"Inter i Milan imaju istu viziju i ambiciju, ali smo svjesni da birokratija u Italiji nije od pomoći"

Nedavno je predložen i alternativni projekat za stadion nedaleko od Milana, u gradu Sesto San Đovani

2149 pregleda 0 komentar(a)
San Siro, Foto: Shutterstock
San Siro, Foto: Shutterstock

Italijanski fudbalski klubovi Milan i Inter potvrdili su da će odabrati najbrže rješenje za izgradnju novog stadiona, čak i ako stadion bude van grada Milana.

Milanski klubovi su odobrili projekat izgradnje novog stadiona na području San Sira, ali novi stadion neće biti završen prije 2027. godine, pošto će na San Siru biti održana ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara 2026. godine, prenijela je danas Hina.

Nedavno je predložen i alternativni projekat za stadion nedaleko od Milana, u gradu Sesto San Đovani.

"Novi stadion je za sve, ne samo za navijače. Međutim, svjesni smo da birokratija u Italiji nije od pomoći. Inter i Milan imaju istu viziju i ambiciju. Novi stadion je temeljni sastojak za grad poput Milana. Problem je što ovaj projekat pripada Interu i Milanu, a ne opštini Milano. Jedan od razloga zašto tražimo alternative van grada je taj što bi projekat bio brži. Žuri nam se s novim stadionom", rekao je predsjednik Milana Paolo Skaroni.

Direktor Intera Alesandro Antonelo istakao je da "moraju da imaju alternative, pošto je cilj da novi stadion bude gotov što je prije moguće".

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala prošle nedjelje je objavio dokument, koji su potpisali direktori dva kluba, u kojem su potvrdili privrženost izgradnji stadiona na području San Sira.

Taj projekat će biti odobren nakon javne rasprave, u kojoj učestvuju građani.

Stadion "Đuzepe Meaca", poznat i kao "San Siro", jedan je od najpoznatijih stadiona na svijetu. Napravljen je isključivo za fudbal, tako da nema atletsku stazu.

Zvanično je otvoren u septembru 1926. godine, a do sada je četiri puta renoviran.

Bonus video: