Nedović: Svjesni smo da je Sutjeska daleko, ali moramo časno da branimo klub; Golubović: Borićemo se da izbjegnemo baraž

Budućnost savladala Rudar 2:0, ali ostala na 11 bodova manje od Sutjeske

3087 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti rutinski su danas savladali Rudar 2:0 i upisali sigurnu pobjedu u 28. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Budućnost je po gol postigla u oba poluvremena, a strijelci su bili Viktor Đukanović i Vasilije Terzić.

“Veći dio utakmice smo odigrali dobro, imali dobar posjed lopte, a na kraju smo upisali sigurnu pobjedu. Međutim, ne smijemo da dozvolimo Rudaru da ima kontranapade pri našem vođstvu od 2:0. Opet smo promašili dosta dobrih situacija i mislim da je trebalo ranije da zatvorimo utakmicu”, rekao je poslije utakmice trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Nedović nije zadovoljan kako je ekipa igrala u finišu.

“Posljednjih 20 minuta mi se ne sviđa kako smo igrali, ali pozitivno je što smo imali dosta mladih igrača i to je proces. Svjesni smo da nam je Sutjeska daleko, ali moramo časno da branimo klub i da pokušamo do kraja da odigramo najbolje što možemo. Igraćemo dostojanstveno, a pored toga usresredićemo se na osvajanje Kupa”, poručio je Nedović.

Rudar je pretrpio četvrti poraz zaredom i nalazi se u zoni baraža.

"Dobro smo otvorili utakmicu, imali šansu preko Popovića kada je promašio prazan gol. Poslije toga je stigla kazna, Budućnost je povela i iskusno privela kraju prvo poluvrijeme. Početak drugog poluvremena ne bih da komentarišem da li je bio penal ili ne, sudija je svirao. Poslije toga je Budućnost imala kontrolu, mi smo pokušali, dali smo sve od sebe. Probali smo da smanjimo, nijesmo uspjeli. Ostaje nam borba da izborimo opstanak bez baraža. Sigurno ćemo to osigurati, Rudar je veliki klub, ne zaslužuje da igra baraž. Nadam se da ćemo ostati u ligi bez baraža", kazao je Milija Golubović, koji je i na ovom meču vodio Rudar.

Bonus video: