Baka: Igrao sam za najgori Milan u istoriji

„Otišao sam uzdignute glave, jer je Milan izborio plasman u Evropu, rekao je Baka
0 komentar(a)
Karlos Baka, Foto: Beta/AP
Karlos Baka, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.10.2017. 18:41h

Pet posljednjih sezona Milan pokušava da se vrati na staze stare slave. Klub sa „San Sira” jedan je od najvećih u istoriji, sedam puta je bio prvak Evrope, ali nikako da se vrati u vrh.

U tom mračnom periodu „rosonera” dvije sezone je glavni adut u napadu bio Karlos Baka. Kolumbijac jeste dobar igrač, ali nikako ne smije da bude najjače oružje kluba koji pretenduje na velike stvari.

Da stvar bude gora, napadač koji je trenutno na pozajmici u Viljarealu je dao sebi za pravo da prilično grubo kritikuje giganta iz Grada mode.

„Prethodne dvije godine u Milanu bile su zadovoljavajuće za mene. Ispunio sam cilj, iako su stvari mogle biti bolje i trebalo je da imamo puno veću pomoć klupskih čelnika. Jednostavno, to je bio najgori Milan u istoriji”, rekao je Baka za kolumbijski „W radio”.

Bivši igrač Sevilje je dao 34 gola na 76 utakmica za „rosonere”, koji su ga platili 30 miliona eura.

Bio je jedno od posljednjih velikih pojačanja u eri Silvija Berluskonija, koji je ljetos prodao klub Kinezu Jonghongu Liju.

„Poslije 31 godine predsjednik Berluskoni je poželio da proda klub. Bilo je mnogo različitih ideja oko trenera i vlasnika, a ja sam otišao uzdignute glave, jer je Milan izborio plasman u Evropu i dao sam doprinos tome. To mi je bio glavni cilj kad sam odlazio iz Sevilje”, zaključio je Baka.

Bonus video: