Imamo li već Zlatnu loptu?

Impresivni Benzema postigao tri gola i sam pobijedio Čelsi u Londonu - 3:1 za Real pred revanš u Madridu. Bajern u problemu - izgubio od Viljareala 1:0 u Španiji i moraće da se pomuči u revanšu ako želi u polufinale Lige šampiona

19016 pregleda 184 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Godinama je u Realu bio u debeloj sjenci Kristijana Ronalda, koji je kupio slavu i davao golove, a na evropskoj "rang-listi" golgetera jeste se kotirao visoko, ali redovno iza Roberta Levandovskog...

Da li je, međutim, došlo vrijeme da sve naplati - tri sedmice nakon što je sam eliminisao Pari Sen Žermen u osmini finala Lige šampiona (tri gola u revanšu), Karim Benzema je sam pobijedio Čelsi na Stamford bridžu (1:3, još jedan het-trik) i doveo "merengese" u predvorje polufinala elitnog klupskog takmičenja Evrope.

I "zvanično objavio" kandidaturu za osvajanje Zlatne lopte "Frans fudbala", najvećeg individualnog priznanja u svijetu sporta, koja će se od sada dijeliti za učinak u sezoni, a ne godini.

Harali su Mesi i Ronaldo, blistao je i Levandovski, ali se ne pamti da je neko u tako dva važna meča u Ligi šampiona - i to jedan za drugim, postigao šest golova.

Karim Benzema
foto: Sofascore

Bila je to i doktorska disertacija trenera Reala Karla Anćelotija, koji je nadmudrio Tomasa Tuhela i "osvetio" Zinedina Zidana, kome je njemački trener prošle sezone održao lekciju u polufinalu. Mada, Real za šest dana na svom "Bernabeuu" mora da dovrši posao...

Prvi gol Benzema je postigao glavom u 21. minutu na sjajan centaršut Vinisijusa, drugi već u 24, takođe glavom, na još impresivniji centaršut Luke Modrića.

"Modić i Benzema, šta rade ova dva momka godinama u Ligi šampiona - beskrajna ljeopta. Mama mia", napisao je poznati italijanski novinar Fabricio Romano.

Čelsi je smanjio krajem prvog dijela golom Haverca glavom, ali je Benzema čim je počeo nastavak dao treći gol - glupost je napravio golman Čelsija, Edoar Mendi, koji je prekratko dodao loptu do Ridigera, mada je i njemački štoper mogao bolje da interveniše...

A jedan od favorita je u problemu - Bajern je izgubio od Viljareala (1:0) na nekadašnjem "Madrigalu", sada stadionu "La keramika", pa ga čeka komplikovan revanšu u Minhenu. Jedini gol dao je Holanđanin Arnaut Danjuma, već u 8. minutu, tako što je skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Pareha.

Bonus video: