Pep selektor? Gvardiola prva želja Brazilaca

Riječ je o ugovoru do 2026. godine, a godišnja neto plata je 12 miliona eura, što je manje od dosadašnjih 20 koliko Španac zarađuje u Mančester sitiju

3271 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola prva je želja čelnika Fudbalskog saveza Brazila, koji će poslije Svjetskog prvenstva krenuti u potragu za selektorom.

"Marka" piše da je javna tajna da aktuelni selektor "karioka" Tite napušta ekipu nakon Mundijala u Kataru. Zvanična potvrda tek treba da uslijedi, ali je koordinator Fudbalskog saveza Brazila Žuninjo Pernambukano to nagovijestio gostujući u jednoj radijskoj emisiji.

"Da, vjerovatno će otići" odgovorio je Žuninjo na pitanje da li će Tite napustiti selekciju poslije Mundijala.

Primarni cilj Brazilaca je osvajanje rekordne šeste titule, ali paralelno sa tim moraju da razmišljaju o budućnosti.

Gvardiola je u prvi plan iskočio kada je na čelo Saveza krajem marta došao Ednaldo Rodriges. Ubrzo je sa sardnicima napravio strategiju kojom će pokušati da dovede Gvardiolu na klupu brazilske selekcije.

Rodriges se na jednom sastanku sa saradnicima navodno dogovorio da naredni selektor bude stranac, a prvi pik je menadžer aktuelnog šampiona Premijer lige.

Predstavnici Saveza ponudu su predstavili Gvardiolinom menadžeru i bratu. Riječ je o ugovoru do 2026. godine, a godišnja neto plata je 12 miliona eura, što je manje od dosadašnjih 20 koliko Španac zarađuje u Mančester sitiju.

Gvardioli ugovor sa Mančester sitijem ističe na ljeto 2023. godine. Pitanje je samo da li će raskinuti ugovor ukoliko dođe do saradnje sa Brazilcima.

Jer, izazov je voditi fudbalsku reprezentaciju Brazila.

Bonus video: