Tenzije u Berlinu i Jovetićevom timu: Navijači ponizili fudbalere Herte

Herta je u zoni ispadanja, u očajnoj formi, a Stevan Jovetić doživljava teške trenutke - igrao je samo 20-ak minuta, zbog nove povrede morao je da napusti teren, uznemiren, nervozan, razočaran, tužan

7852 pregleda 4 komentar(a)
Navijači Herte na meču sa Unionom, Foto: Reuters
Navijači Herte na meču sa Unionom, Foto: Reuters

Berlinski velikan Herta je pred drugoligaškim ambisom, nakon jučerašnjeg poraza od Uniona u gradskom derbiju na svom terenu čak 4:1.

Herta je u zoni ispadanja, u očajnoj formi, a Stevan Jovetić doživljava teške trenutke - igrao je samo 20-ak minuta, zbog nove povrede morao je da napusti teren, uznemiren, nervozan, razočaran, tužan...

Pitanje je koliko će moći da pomogne ekipi do kraja sezone u teškoj borbi za spas.

A situacija je napeta i sa navijačima, koji su nakon teškog poraza preskočili sa tribina i tražili od igrača da skinu dresove, jer su "nedostojni da ih nose".

To je u fudbalskom svijetu, u odnosu navijači-fudbaleri veliko poniženje...

"Ne znam šta je u pozadini, ali ja sam samo želio da izbjegnem sukob", kazao je Maksi Mitelštad, fudbaler Herte rođen u Berlinu.

"Mitelstad nam je rekao da moramo da skinemo dresove. Ja sam to uradio", kazao je golman Marsel Lotka.

Neki od igrača nisu to željeli da urade dobrovoljno, pa je Argentinac Santjago Askasibar ušao u konflikt sa navijačima.

Tenzije je povećao sportski direktor kluba Fredi Bobić.

"Ja nikada ne bih skinuo dres. Igrao sam dvije godine u Herti i ponosan sam na to. Nije lijepo izgubiti derbi i biti u ovoj situaciji, razumijem navijače, ali granica mora da postoji", kazao je Bobić.

"Ovo je poniženje, navijači su otišli predaleko", rekao je Lotar Mateus, slavni fudbaler, koji je sada stručni konsultant na njemačkom "Skaju".

Herta u narednom kolu gostuje Augsburgu.

Bonus video: