Ronaldo jednim gestom izazvao aferu, policija vrši istragu: Udario po ruci dječaka sa autizmom

Ronaldo se izvinio i rekao da dječak može da bude njegov gost na "Old trafordu", ali lavina je krenula

11658 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted je juče izgubio od Evertona 1:0, a Kristijano Ronaldo nakon meča, dok je ulazio u svlačionice, udario po ruci dječaka koji ga je snimao mobilnim telefonom.

Telefon je ispao i slomio se, a ovaj Ronaldov gest pretvorio se u aferu u Engleskoj, jer su mediji prenijeli da je dječak sa autizmom, što je potvrdila i njegova majka.

Ronaldo se izvinio i rekao da dječak može da bude njegov gost na "Old trafordu", ali lavina je krenula.

Liverpulska policija saopštila je da vrši istragu na osnovu snimka, te da će procijeniti da li u Ronaldovom ponašanju ima elemenata za prekršajnu prijavu.

"Na kraju utakmice igrači Mančester junajteda krenuli su sa terena, a mi smo bili na tribini uz tunel, moj sin je izvadio telefon kako bi ih snimao. On je želio da snimi svakog igrača Junajteda, a kada je prolazio Ronaldo, spustio je telefon zbog toga što mu je noga krvarila, a pritom ništa nije rekao. Ronaldo je prošao pored njega i sramno i bijesno udario njega po ruci i telefonu i nastavio dalje ka svlačionici.

"Plakala sam, bila sam u šoku, Džejkob je bio još više šokiran. On je dječak sa autizmom, pa nije odmah shvatio šta se desilo, dok nismo došli kući. Bio je veoma uznemiren i razočaran. Ovo je bila njegova prva utakmica u životu. Imali smo predivan dan do pred sam kraj, kada se to desilo. Ronaldo nam je sve upropastio u sekundi", kazala je dječakova majka:

"On je njegov idol. Moj sin je samo ponavljao 'Ronaldo će biti tamo'. On mu je bio ikona. On je dječak sa autizmom koga je napao jedan fudbaler, tako ja to vidim kao majka", kazala je.

"Nikada nije lako da kontrolišete emocije u tako teškim trenucima kao što je ovaj. No, uvijek moramo da pokazujemo poštovanje, strpljenje i budemo primjer mladima koji vole ovu prelijepu igru", napisao je Ronaldo na Instagramu."Izvinjavam se za svoj ispad i ako je moguće želio bih da ugostim navijača da gleda utakmicu na Old Trafordu kao znak fer-pleja i sportskog duha".

Bonus video: