Sutjeska broji dane do titule, Budućnost slavila na "Topolici", Jezero sad mašta o Evropi

Iskra savladala Rudar i ponovo preuzela 3. mjesto na tabeli, remi Petrovca i Podgorice

44395 pregleda 53 reakcija 17 komentar(a)
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG
Fudbaleri Sutjeske, Foto: FSCG
Ažurirano: 10.04.2022. 20:48h

Fudbaleri Sutjeske savladali su danas Zetu 6:1 u 29. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige i upisali najubjedljiviju pobjedu ove sezone.

Lider sedam kola prije kraja ima 11 bodova više od Budućnosti koja je na "Topolici" savladala Mornar 2:0, pa u Nikšiću broje dane do titule.

GOL I ASISTENCIJA GRIVIĆA OBILJEŽILI MEČ KRAJ BISTRICE

Sutjeska je bila moćna, a meč kraj Bistrice će pamtiti fudbaler nikšićkih "plavih" Dragan Grivić. Nakon teškog loma noge i ekspresnog oporavka Grivić je danas prvi put poslije osam mjeseci bio u startnoj postavi i protiv posljednjeg tima na tabeli postigao gol, a imao i asistenciju.

Već poslije 25 sekundi igre dosuđen je penal za domaće. Golman Zete Pavle Velimirović oborio je Boža Markovića, a iz penala pogodio Marko Vučić.

Sutjeska je dominirala, svaki napad predstavljao je opasnost za goste, a već poslije 18 minuta bilo je 2:0 - Grivić je centrirao, a Igor Pajović poslao loptu pod prečku.

Tim Milije Savovića imao je dva gola prednosti poslije 45 minuta, a već nakon četiri minuta igre u nastavku Vučić je postigao efektan gol (asistent Pajović) i povisio na 3:0.

Zeta je smanjila preko Ukrajinca Artura Zahorulka u 65, a do kraja meča lider je još tri puta zatresao mrežu ekipe iz Golubovaca.

Prvi gol u dresu Sutjeske postigao je Filip Knežević u 75. minutu, a u listu strijelaca, sedam minuta prije kraja meča, upisao se i Dušan Vuković upravo na asistenciju Kneževića.

I na kraju kruna sjajnog izdanja - "štikla" Grivića i njegov drugi gol ove sezone.

BUDUĆNOST U DRUGOM DIJELU SLOMILA OTPOR MORNARA

A Budućnost je na "Topolici" od 15. minuta imala igrača više - kapiten domaćih Jovan Pajović zbog dva žuta kartona morao je ranije u svlačionicu.

Aktuelni šampioni najbolju priliku u prvom dijelu imali su u 40. minutu kada je Lazar Mijović šutirao, a loptu sa gol linije izbacio Amir Muzurović.

Tim Aleksandra Nedovića otpor Mornara slomio je u 61. minutu - Igor Ivanović je šutirao sa distance, lopta je nezgodno odskočila, a na pravom mjestu bio je Mijović.

Konačan rezultat postavio je Igor Ivanović iz penala u šestom minutu sudijske nadoknade.

Ivanović je i iznudio penal, a crveni karton zbog starta dobio je golman Mornara Stojan Vukčević, pa su Barani meč završili sa dva igrača manje.

JEZERO - OD BORBE ZA OPSTANAK DO SNOVA O EVROPI

Jezero nastavlja sa sjajnim izdanjima - ekipa iz Plava danas je u gostima poslije preokreta savladala Dečić 2:1 i upisala četvrtu uzastopnu pobjedu.

Tim Mladena Lambulića produžio je niz bez poraza na sedam mečeva.

Dečić je bio bolji u prvom poluvremenu i do vođstva stigao u 21. minutu - Erjon Vučaj je ubacio loptu, a u petercu se najbolje snašao Matija Božanović i zatresao mrežu.

Poslije vođstva najbolju priliku imao za domaće imao je Robert Đeljaj, ali je Igor Asanović odbranio udarac. Pokušali su još Aleksa Marušić i Kristian Vulaj.

U nastavku su gosti zaprijetili preko Miljana Vlasiavljevića i Mamadua Mendija, a onda je u 66. minutu viđen najljepši trenutak na utakmici. Nikola Đurković je povukao loptu i potpuno neometan šutirao sa oko 25 metara i postigao gol.

Devet minuta kasnije gosti su kompletirali preokret - Đurković je izveo prekid, golman Dečića Anrija Dragojević loše reagovao, ispustio loptu, a na pravom mjestu bio Argentinac Faust.

Faust je danas nastavio seriju i postigao deveti gol na deset utakmica.

Jezero nakon današnjeg poraza Rudara od Iskre (3:1) ima devet bodova više od ekipe Pljevalja koja je u zoni baraža. Plavljani su sada bliži borbi za Evropu budući da im trećeplasirana Iskra bježi sedam poena.

ISKRA PONOVO TREĆA, ZANIMLJIVA BORBA ZA EVROPU, REMI U PETROVCU

Iskra je nakon današnje pobjede (3:1) protiv Rudara ponovo od Dečića preuzela 3. mjesto na tabeli, koje vodi u evropska takmičenja.

Danilovgrađani su pitanje pobjednika riješili u prvom poluvremenu kada su mrežu Pljevljaka pogodili Petar Pavlićević i Balša Sekulić.

U drugom dijeli je efektan gol postigao Vilijan, a poraz Rudara ublažio je Dušan Živković.

Danas je na klupi Rudara debitovao Srđan Nikić, koji je posljednji trenerski angažman imao upravo u Iskri.

Petrovac i Podgorica igrali su neriješeno na stadionu Mitar-Mićo Goliš.

Gosti su poveli u 59. minutu kada je iz penala pogodio Vladimir Boljević, a konačan rezultat postavio je Adnan Bašić u 82.

Rezultati:

DEČIĆ - JEZERO 1:2

Matija Božanović 21 - Nikola Đurković 66, Rodrigo Faust 75.

SUTJESKA - ZETA 6:1

Marko Vučić iz penala 2, 49, Igor Pajović 18, Filip Knežević 75, Dušan Vuković 83, Dragan Grivić 90+3 - Artur Zahorulko 65.

MORNAR - BUDUĆNOST 0:2

Lazar Mijović 61, Igor Ivanović 90+6 iz penala

Jovan Pajović (Mornar) dobio crveni karton u 15. minutu

Stojan Vukčević (Mornar) dobio crveni karton u 95. minutu.

ISKRA - RUDAR 3:1

Petar Pavlićević 31, Balša Sekulić 34, Vilijan 62 - Dušan Živković 85.

PETROVAC - PODGORICA 1:1

Adnan Bašić 82 - Vladimir Boljević 59. iz penala

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: