De Brujne: Sjajna utakmica, bili smo bolji; Henderson: Siti ne gubi mnogo bodova

Remi u velikom engleskom derbiju - Mančester siti - Liverpul 2:2

4995 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trka za titulu u Engleskoj se nastavlja - Mančester siti i Liverpul igrali su danas neriješeno (2:2), pa sedam utakmica do kraja aktuelni šampioni imaju bod više od "redsa".

Siti je danas vodio 1:0 i 2:1 Liverpul dva puta stizao do izjednačenja - na jednoj strani pogađali su De Brujne i Žezus, na drugoj Žota i Mane.

"Mislim da smo igrali odlično. Bio je težak meč, mogli smo da postignemo više golova, naročito u prvom dijelu. Drugo poluvrijeme je počelo razočaravajuće po nas. Generalno, bili smo bolji tim i tako treba da igramo do kraja sezone. Utakmica je bila sjajna. Znam da su ljudi govorili da će tim koji pobijedi u ovom meču osvojiti titulu, ali i nas i njih čeka veoma težak raspored do kraja prvenstva“, rekao je nakon meča fudbaler Sitija Kevin de Brujne.

I drugi meč ovih rivala u Premijer ligi završen je 2:2.

"Znali smo da će biti teško. Pokušali smo da damo sve od sebe i dođemo do pobjede. Nijesmo uspjeli, ali nije kraj svijeta. I dalje smo u trci za titulu. Mislim da smo dobro počeli meč, znali smo da ćemo odmah biti pod pritiskom, jer je riječ o sjajnom timu. Moramo da ostanemo pozitivni", kazao je kapiten Liverpula Džordan Henderson.

Henderson je svjestan da će se borba za titulu voditi možda do posljednjeg kola.

"Siti ne gubi mnogo bodova. Moramo da čekamo rasplet, da se koncentrišemo samo na nas i da dobijemo što više utakmica. Ako se okliznu moramo biti spremni da preuzmemo vrh. Nastavljamo borbu do kraja", poručio je Henderson.

U narednom kolu Liverpul je domaćin Mančester junajtedu, dok Mančester siti dočekuje Brajton.

Prije toga Siti i Liverpul će se narednog vikenda sastati u polufinalu FA kupa.

Bonus video: