Hrabrom Levanteu malo tri penala: Zaboravljeni De Jong donio Barsi pobjedu u Valensiji

Holanđanin pogodio u drugom minutu sudijske nadoknade, Barsa slavila 3:2 u sjajnom meču

9772 pregleda 2 komentar(a)
Pedri, Foto: Reuters
Pedri, Foto: Reuters

Prvi put nakon 2018. godine Barselona je u gostima pobijedila Levante - u sjajnom meču 31. kola La Lige "blaugrana" je slavila 3:2, a heroj je Luk de Jong, koji je pogodio u drugom minutu sudijske nadoknade.

Barselona je večeras zabilježila sedmu uzastopnu pobjedu u La Ligi i produžila niz bez poraza u svim takmičenjima na 15 mečeva.

I da je Levante stigao do boda, bilo bi to zasluženo. Ekipa iz Valensije igrala je hrabro, šutirala čak tri penala, imala dobre šanse, ali na kraju nije izdržala, a nije ni imala sreće.

Levante je poveo u 52. minutu - Dani Alveš je nepropisno u šesnaestercu zaustavio Sona, a penal realizovao Morales. Bio je to prvi od tri penala za Levante na večerašnjoj utakmici.

Četiri minuta kasnije novi jedanaesterac za domaće - Erik Garsija je igrao rukom, a ovog puta loptu je uzeo Marti i - promašio. Odlično je reagovao Ter Štegen mada je nejasno zašto Morales nije šutirao kada je bio siguran kod prvog penala.

Barsa je brzo kaznila ovaj promašaj domaće ekipe. Dembele je u 59. minutu sa desne strance centrirao, Obamejang skočio, glavom pogodio gol i izjednačio.

U 63. minutu akcija večerašnjih rezervista, ponovo sa desne strane, i preokret - Gavi je ušao u šesnaesterac uputio povratnu loptu do Pedra, a mladi fudbaler Barse i večeras postigao pogodak, šest minuta nakon što je ušao u igru.

Činilo se u tim momentima da Barsa kontroliše utakmicu, ali je onda rezervista Lengle sve upropastio i tri minuta pošto je ušao u igru skrivio novi jedanaesterac. Treći penal za Levante i treći izvođač - Melero nije pogriješio.

I onda u sudijskoj nadoknadi šok za domaće - Alba je centrirao, a Luk de Jong postigao pobjednički pogodak. Holanđanin je ponovo u sudijskoj nadoknadi golom donio bodove Barsi, nakon što je pogodio i za remi protiv Espanjola (2:2) u šestom minutu sudijske nadoknade 13. februara. Upravo je to posljednji meč u La Ligi na kojem Barsa nije slavila.

Odlična utakmica odigrana je u Valensiji, uzbudljivo je bilo i u prvom poluvremenu kada su domaći u nekoliko navrata mogli do gola, a najbolju šansu nije iskoristio Morales kada je nakon njegovog udarca loptu sa gol linije izbacio Garsija.

Barsa na drugom mjestu ima 12 bodova manje i utakmicu manje od Reala.

Levante je na 19. poziciji sa 22 boda, sedam manje od Majorke koja je u sigurnoj zoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: