Son je nepogrešiv, Bremer zid odbrane (VIDEO)

Korejac briljira pod komandom Antonija Kontea, Torinov Brazilac je gigant u defanzivi

2990 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Serija od šest golova u posljednje tri utakmice u Premijer ligi je dovela napadača Totenhema Heung-Min Sona do drugog mjesta liste strijelaca.

Korejac je sada na brojci od 17 pogodaka, više od njega je postigao samo Mohamed Salah (20), a ono što je najvažnije za menadžera Sparsa Antonija Kontea je da golovi bivšeg igrača Hamburgera donose bodove.

Londonski tim je u seriji od četiri trijumfa, pa više nego ikada vjeruje da može da se plasira u Ligu šampiona.

Totenhem je sada četvrti na tabeli, ima tri boda više uz meč više od Arsenala, a Son je u subotu postigao het-trik - bez milosti je u svom stilu tresao mrežu Aston Vile.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Ljoris (Totenhem) - napad nije bio problem Totenhema u Birmingemu, ali odbrana jeste - i to veliki. Da nije bilo Francuza, koji je skinuo nekoliko velikih šansi Aston Vile... Briljirao je kod prednosti svoje ekipe od 1:0.

ODBRANA

Bremer (Torino) - gigant u srcu odbrane “bikova”, čovjek koji je sve najbolje napadače u Seriji A ove sezone “stavio u džep”. U nedjelju je “ovjerio” i Olivijea Žirua u remiju bez golova protiv Milana.

Bremer
foto: Twitter/Torino

Perišić (Inter) - dvije asistencije u pobjedi šampiona nad Veronom - čisto da podsjeti navijače ko je najkonstantniji igrač prvaka Italije ove sezone.

SREDINA

Maunt (Čelsi) - dominirao je u Sautemptonu u ubjedljivoj pobjedi “plavaca”. Vrhunsku partiju je začinio golom, imao je i dvije asistencije. “Plavcima” je nedostajao ovih mjeseci pravi Maunt.

Kazemiro (Real Madrid) - zadužen za prljave stvari na terenu, a protiv Hetafea je pronašao put do mreže i olakšao posao favoritu u duelu sa Hetafeom.

Brant (Borusija Dortmund) - odavno nije standardan u Borusiji. U Štutgartu je, međutim, ušao već u 6. minutu i s dva pogotka donio trijumf “milionerima”.

NAPAD

Verner (Čelsi) - pomalo zaboravljeni Njemac se partijom u Sautemptonu vratio na veliku scenu. Ili je makar najavio da je to moguće. Dao je dva gola, tri puta pogodio okvir, mučio odbranu “svetaca”... Vjerovatno je i “kupio” mjesto u startnoj postavi večeras protiv Reala.

Son (Totenhem) - njegova uloga je da koristi sve ono što mu stvori Hari Kejn. Korejac to radi gotovo bez greške.

Nejmar (PSŽ) - što se tiče ove sezone, kasno je za velike stvari u Parizu. Nejmar je upisao het-trik protiv Klermona...

Mbape (PSŽ) - ... isti učinak je imao i Mbape, dok je tri asistencije imao Lionel Mesi. Titula prvaka Francuske je sigurna, ali nijedan od trojice asova nije tu da bi se radovao trofeju u Ligi 1.

De Jong (Barselona) - Barsa i Ćavi su zaslužili malo sreće nakon svega dobrog što su uradili posljednjih mjeseci. Pogodak zaboravljenog De Jonga za trijumf nad Levanteom je potvrda da trenutno sve ide Kataloncima.

Bonus video: