Fudbalerke na korak od istorije: Pobjeda vodi u baraž za SP

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore od 14 sati na Trening kampu FSCG dočekuje BiH

8068 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Istorijskih devedeset minuta fudbala je pred crnogorski reprezentativkama. Za ekipu koja je u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo ušla sa željom da osvoji prvi bod ikada, sve se pretvorilo u priču koja bi mogla da ima najljepši epilog.

Izabranice Mirka Marića danas od 14 sati na Trening kampu FSCG dočekuju Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za SP i imaju priliku da se plasiraju u baraž.

Takva mogućnost se pojavila kada je Rusija isključena iz kvalifikacija, tim koji je bio već viđen na drugom mjestu iza neprikosnovene Danske.

Crna Gora pred današnji duel ima dva boda više i meč manje od BiH, koju je na startu kvalifikacija pobijedila u gostima 3:2.

Pobjeda znači put u baraž, ali i remi bi otvorio vrata. Naša selekcija do kraja igra sa Danskom u gostima i Maltom kod kuće, BiH ima još duel sa Azerbejdžanom na strani.

"Mi smo ovaj ciklus počeli sa ciljem da osvojimo prvi bod, a sada smo tu gdje smo. Djevojke su zaslužile da igraju ovako bitnu utakmicu i zadovoljstvo je biti akter takvog duela", rekao je Marić.

Crna Gora ima tri pobjede, pored BiH je bila bolja i od Azerbejdžana i Malte.

"U prednosti smo, imamo dva boda više. Ali, nema tog trenera i te ekipe koja se sprema meč da odigra neriješeno. Mi se pripremamo da pobijedimo, a imam pravo na svoje mišljenje i želim da ga iznesem - u ovom momentu smo bolja ekipa od BiH. Da li ćemo to pokazati - vidjećemo. Ali da imamo razloga da vjerujemo, imamo", naglasio je Marić.

Crna Gora je oslabljena u velikom meču - nema prve golgeterke Armise Kuč, koja je postigla dva gola u pobjedi nad BiH u prvom dijelu takmičenja.

"Misa je povrijeđena, nema ni Medine Dešić iz Lajpciga. Šta je tu je, mislim da imamo dobar fond igračica, prvi put i dužu klupu. Imamo dosta igračica koje su u inostranstvu, djevojke iz naših klubova takođe napreduju i to sam im i rekao. Mislim da smo u boljoj situaciji nego ranije, a što je važno - postali smo bolja takmičarska ekipa. Sve to kada se sabere, imamo pravo da vjerujemo da možemo da pobijedimo", istakao je Marić.

Helena Božić vjeruje u svoju ekipu.

"Ovo je za nas najvažnija utakmica, jedna od najvažnijih za naš fudbal uopšte. Imamo šansu da se plasiramo u baraž za Svjetsko prvenstvo, to dovoljno govori", kaže fudbalerka finskog Aland junajteda i dodaje:

"Nismo mogle da očekujemo da ćemo doći u ovu situaciju. Sticajem okolnosti smo druge u grupi, ali bodove koje smo osvojile do sada niko nam nije poklonio. Sada imamo utakmicu kojom možemo da napravimo nevjerovatan uspjeh", zaključila je Helena.

Bonus video: