Duhovi prošlosti brinu Real, Bajern protiv Emerijeve "nagazne mine" (INFOGRAFIK)

"Kraljevski klub" dočekuje Čelsi nakon pobjede u Londonu, Bavarci moraju da napadnu Viljareal (21 sat)

6529 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Real Madrid je prije šest dana u Londonu uradio ogroman dio posla protiv Čelsija, ali obaveza prvaka Evrope je da makar reaguje u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

Rezultat 3:1 jasno pokazuje ko je favorit pred večerašnji duel u španskoj prijestonici, ali Karlo Anćeloti je prošao mnogo toga, dovoljno je iskusan da bi pomislio da je gotovo.

I jedno pitanje novinara ga je podsjetilo na najteži poraz u karijeri, na duel Milana i Liverpula 2005. u finalu u Istanbulu.

"Ne govorite da je gotovo treneru koji je u finalu vodi 3:0 i izgubio", rekao je Anćeloti i nastavio:

"Velike ekipe nikada ne odustaju i to je snaga fudbala. Znamo da će Čelsi uraditi sve da okrene situaciju u ovom dvomeču, naše je da i mi uradimo sve da prođemo".

Duhovi prošlosti muče Anćelotija, ali i Real, jer svi pamte probleme posljednjih godina u revanšima na “Bernabeuu”. Protiv Juventusa (3:0 u Torinu, pa poraz od 3:1), Ajaksa (2:1, pa poraz 4:1 u Madridu), duele sa Bajernom...

Karim Benzema je bio faktor na “Stamford bridžu”, postigao je sva tri gola, iskoristio sve ono što mu je odbrana “plavaca” ponudila...

Karlo Anćeloti
foto: Reuters

"Benzema je moderan špic. Ranije je napadač dobijao lopte i sve što je trebalo je da ih pretvara u gol, a sada se ta uloga promijenila, jer mnogo učestvuje u igri, pa i u odbrani", dodao je Anćeloti.

Čelsi je nakon poraza od Reala dao šest golova Sautemptonu u Premijer ligi.

"U Ligi šampiona niko nikada nije siguran da će pobijediti. Mnogo faktora utiče na kompletnu sliku, nije sve u taktici. Čelsi ima naše veliko poštovanje i vjerujte mi da smo spremni da patimo u revanšu da bismo došli do polufinala", poručuje Italijan.

TUHEL: MALE ŠANSE, VELIKI IZAZOV

Real - Čelsi 0:2 ili 1:3, makar za produžke...

Ne djeluje baš nerealno, ali menadžer “plavaca” Tomas Tuhel nije optimista. Makar tako govori.

"Male su šanse da ćemo preokrenuti rezultat iz prve utakmice, ali svakako treba da pokušamo. Moramo da budemo mnogo bolji nego u Londonu, to je naša obaveza", kaže Njemac i dodaje:

Tomas Tuhel
foto: Reuters

"Mi smo tim koji ima i snagu i oštrinu, ali u prvom duelu toga nije bilo. Zaslužan je za to bio i Real, nemojmo da se zavaravamo da smo samo mi bili loši".

U napadu neće biti Romelua Lukakua, koji nije ni doputovao u Madrid.

"Osjećao je bol - bilo je sve što je o odsustvu Belgijanca", rekao Tuhel.

Tim koji prođe večeras, sjutra će takođe Madridu gledati narednog protivnika - u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Atletika i Mančester sitija (“građani” su u prvom susretu slavili 1:0).

BAJERN MORA DA DOKAŽE DA JE - BAJERN

Bajern je protiv Viljareala prekinuo seriju od 32 meča u Ligi šampiona u kojima je barem jednom tresao mrežu.

Poraz od 1:0 nagovještava probleme za Bavarce koji ove sezone nikako da uhvate formu koji žele.

Nije to sila na koju je Bajern navikao i navijače i javnost..., ali i dalje je sastav Julijana Nagelsmana na vrijeme da pokaže moć.

"Prvi meč nije bio dobar, čak smo i dobro prošli. Sada moramo da budemo konkretniji, da ne dozvolimo Viljarealu da pronađe svoj ritam. Želim da budemo neprijatan protivnik i jedva čekam da vidim svoj tim", rekao je Nagelsman.

”Žuta podmornica” je kao stvorena za duele u nokaut fazi. Osjetio je to i Juventus u osmini finala protiv aktuelnog osvajača Lige Evrope.

"Bajernu morate da date poštovanje koje zaslužuje. To je tim koji je navikao da postiže mnogo golova kod kuće, to će pokušati i protiv nas. Ali, mislim i da su i oni svjesni da moraju da pruže najbolje što imaju, jer ni mi nismo slučajno na ovom nivou", upozorio je njemačkog giganta Unaj Emeri.

Bonus video: