Crnogorske fudbalerke poražene od BiH, za baraž ostala još jedna šansa

Bosna i Hercegovina slavila 2:0 u Podgorici i revanširala se Crnoj Gori, koja je slavila u prvom meču. Odluka o baražu u septembru

5978 pregleda 5 komentar(a)
Kapitenka Slađana Bulatović na meču protiv BiH, Foto: FSCG
Kapitenka Slađana Bulatović na meču protiv BiH, Foto: FSCG

Najbolje crnogorske fudbalerke izgubile su od Bosne i Hercegovine u Podgorici sa 2:0, u 8. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranice Mirka Marića propustile su zlatnu priliku da praktično osiguraju plasman u baraž za Mundijal, za šta se šansa ukazala nakon što je FIFA suspendovala Rusiju.

Ostala je, međutim, još jedna šansa, s tim što svari više nisu u rukama Crne Gore.

Naše fudbalerke trebaju 6. septembra da pobijede Maltu kod kuće, ali i da računaju da Bosne i Hercegovina neće slaviti na gostovanju Azerbejdžanu. Crna Gora prije toga gostuje i Danskoj, koja je jedna od najboljih reprezentacija u Evropi.

Bez zvanično najbolje crnogorske fudbalerke u prošloj godini, Armise Kuč, Crna Gora nije bila u stanju da ponovi izdanje iz prvog meča protiv BiH u Zenici, gdje je ostvarna prva, istorijska pobjeda u kvalifikacijama (3:2).

Bosanke su na glavnom terenu Kampa Fudbalskog saveza stigle do pobjede golovima Sofije Krajsumović u 21. i Milene Nikolić u 81. minutu.

Naša reprezentacija imala je šansi u drugom poluvremenu, ali su Bosanke zaslužile pobjedu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: