Hakšabanoviću prija Švedska, Mugoša u seriji, Marušić na turbo pogon

Sofascore dala Hakšabanoviću najveću ocjenu, slijede Marušić, Mugoša, Šipčić...

4007 pregleda 26 reakcija 2 komentar(a)
Marušić daje gol Đenovi, Foto: Twitter/SS Lazio
Marušić daje gol Đenovi, Foto: Twitter/SS Lazio

Fudbaler švedskog Đurgardena Sead Hakšabanović je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda. Hakšabanović je odigrao 90 minuta u porazu od Mjalbija (1:0) bio je jedan od najboljih u svom timu, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,4.

Crnogorski reprezentativac je prošlog mjeseca napustio Rubin iz Kazanja i Rusiju zbog agresije te zemlje na Ukrajinu i vratio se u Švedsku. Iskoristio je odluku Fife i Međunarodnog sindikata fudbalera (FIFPRO) da igrači mogu da raskinu ugovor sa ruskim klubovima...

Nova sezona u Alsvenskan ligi je tek počela, odigrana su dva kola, a Đurgarden ima pobjedu i poraz.

Na drugom mjestu najbolje ocijenjenih fudbalera je Adam Marušić (7,3). Desni bek je postigao prvi gol za Lacio ove sezone, a “nebesko-plavi” su savladali u gostima Đenovu 4:1 u 31. kolu Serije A. Marušić je pogodio za vođstvo nakon efektnog prodora sa lijeve strane i rutinske realizacije. Marušić je pet godina u Laciju, a ugovor mu ističe 2024.

Adam Marušić, Sead Hakšabanović
foto: Sofascore

A Stefan Mugoša (7,1) igra u fenomenalnoj formi. Pogoričanin je i u prethodnom kolu južnokrejske K lige postigao gol, ali je Inčon u finišu meča ostao bez pobjede protiv Đeđu junajteda. Susret je završen 2:2, a Mugoša je bio strijelac prvog gola za svoju ekipu. Crnogorski napadač postigao je sedam golova u K ligi na devet mečeva, a Inčon je drugi na tabeli sa pet bodova manje od lidera Ulsana.

Na četvrtom mjestu je fudbaler Tenerifea Nikola Šipčić (7). Tenerife je u 35. kolu Segunde u gostima savladao B ekipu Real Sosijedada (2:1), a štoper je na terenu proveo 90 minuta. Tenerife je treći na tabeli sa 59 bodova, šest manje od drugoplasiranog Valjadolida.

Na petom mjestu najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca prethodnog vikenda je Aleksandar Šćekić. Zadnji vezni je odigrao 55 minuta, a Zaglebje je u 28. kolu bilo bolje od Stal Meleca 3:1. Zaglebje je tako prekinulo mini seriju od dva poraza i zauzima 15. mjesto sa tri boda više od Visle koja je u opasnoj zoni.

Bonus video: