Marić: Ponosan sam na djevojke, šta god bude ispisali smo lijepu priču

„Još smo u igri za drugo mjesto, ali zavisimo od rezultata BiH u Azerbejdžanu“, kazao je Marić nakon poraza od BiH

6317 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Crne Gore Mirko Marić kazao je da ponosan na svoje igračice, uprkos porazu od Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je u Podgorici poražena 2:0 od BiH, propustivši šansu da ovjeri drugo mjesto u grupi E i plasman u baraž.

„Ušli smo u grču u utakmicu, to se vidjelo od početka, čitavo prvo poluvrijeme smo odigrali na takav način. Možda je i važnost uticala na djevojke. U drugom dijelu je bilo mnogo bolje, stvorili smo nekoliko opasnih situacija i pozicija, mogli smo do izjednačenja, a na kraju smo kažnjeni“, rekao je Marić.

Ako žele u baraž, njegove fudbalerke moraju da pobijede Maltu u Podgorici u septembru i da računaju da BiH neće slaviti u Azerbejdžanu.

Nije nerealno, ali - stvari ne zavise samo od nas.

„Još smo u igri za drugo mjesto, ali zavisimo od rezultata BiH u Azerbejdžanu“, dodao je Marić, podsjetivši da je selekcija koju vodi osvojila devet bodova, ostvarila tri potpuno neočekivane pobjede u grupi.

„Mislim da smo ispisali lijepu priču, šta god bude bilo na kraju. Drago mi je da sam i ja dio te priče, a na djevojke sam ponosan od prvog dana, pa i danas. Rekao sam poslije meča da dignu glavu, idemo dalje. To je fudbal. Čestitali smo protivniku, nadam se i da ćemo naučiti dosta iz ovog poraza“, rekao je Marić.

Kapitenka Slađana Bulatović imala je pomiješane emocije.

"Sa jedne strane sam zadovoljna i počastvovana što smo uopšte i došle do šanse da ispišemo istoriju crnogorskog fudbala. Bila nam je potrebna pobjeda, nismo mogle do tri boda, jer su protivnice bile bolje“, kazala je fudbalerka Rajo Valjekana.

Nedostao je kvalitet i iskustvo Armise Kuč, nije bilo ni Medine Dešić.

„Falile su nam, vidjelo se na terenu“, kazala je Bulatović.

Crna Gora još ima šansi da dođe do drugog mjesta u grupi...

„Sve je u fudbalu moguće, mi ćemo se boriti do kraja, kao što uvijek radimo“.

Bonus video: