Emeri nakon još jednog evropskog čuda: Nismo kao Asteriks i Obeliks, već klub sa projektom i tim koji zna fudbal

Sa Almerijom je svojevremeno činio velike stvari u La Ligi, sa Seviljom osvajao evropske trofeje, sada je čudotvorac u Viljarealu

3585 pregleda 3 komentar(a)
Unai Emeri, Foto: Reuters
Unai Emeri, Foto: Reuters

Unai Emeri - vjerovatno je najbolji trener današnjice za "male" klubove.

Sa Almerijom je svojevremeno činio velike stvari u La Ligi, sa Seviljom osvajao evropske trofeje, sada je čudotvorac u Viljarealu. Nije uspio da pokaže koliko zna, iz ko zna kojih razloga, u PSŽ-u i Arsenalu, pa čak i Spartaku iz Moskve.

Ali, sredina u kojoj ima mir, u kojoj nema velikog pritiska, za njega je idealna.

Sa Viljarealom je prošle godine osvojio Ligu Evrope (za njega četvrti trofej u tom takmičenju), što je prva titula u istoriji kluba, na taj način je "žuta podmornica" i došla do Lige šampiona. I sada je među četiri najbolja tima, nakon što je u osmini finala eliminisala Juventus, a u četvrtfinalu Bajern.

U Minhenu je sinoć bilo 1:1, prije sedam dana 1:0 za španski tim.

"Odigrali smo veliku utakmicu, ali je i prvi meč pokazao kako ćemo da se postavimo u drugom. Opet smo bili perfektni u odbrani, a znali smo da ćemo imati situacije da ih napadnemo. Odlično smo se otvarali u napadu, došao je gol", kazao je Emeri.

Viljareal je iz gradića od 50.000 stanovnika, ali Emeri ne želi da se ovaj uspjeh posmatra na taj način.

"Lijepo je biti u polufinalu, ali ne da bi neko pričao kako smo mi simpatičan klub, iz malog grada, iz nekog sela, da bi nas poredili sa Asteriksom i Obeliksom... Mi smo tu, jer smo imali projekat i plan, jer smo vrijedno radili, jer znamo fudbal", kazao je Emeri.

Bonus video: