Atletiko ne umire lako, Siti se ne plaši

Atletiko - Mančester siti (0:1), Liverpul - Benfika (3:1)

7978 pregleda 0 komentar(a)
Bilo je varnica u prvom meču, Savić se raspravljao sa Gvardiolom, Foto: REUTERS
Bilo je varnica u prvom meču, Savić se raspravljao sa Gvardiolom, Foto: REUTERS

Atletiko Madrid neće promijeniti filozofiju igre kako bi zadovoljio stručne konsultante, analitičare, bivše trenere, poruka je Dijega Simeonea u predvečerje velikog revanša četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester sitija (večeras, 21 h).

Atletiko, “ubica divova”, tim koji je u protekloj deceniji u Ligi šampiona rušio najjaču Barselonu, najjači Bajern, najjači Liverpul (nije izgleda mogao samo sa gradskim rivalom, Realom) pokušaće da napravi još jedno veliko iznenađenje i eliminiše šampiona Engleske, ekipu Mančester sitija, i to nakon poraza od 1:0 u prvoj utakmici.

Za takav poduhvat, “kolćonerosi” će morati da barem šutnu na gol - ono što nisu uradili u prvoj utakmici na “Etihadu”, zbog čega su i dalje na udaru fudbalske javnosti, neutralnih navijača...

Od tima koji ima Žoaa Feliksa, Antoana Grizmana, Luisa Suaresa... očekuje se mnogo više napadačkog učinka, a legendarni Arigo Saki je fudbal koji igra Atletiko nazvao “praistorijskim”.

Simeone je odlučio da ga - ignoriše.

”Trener sam od 2005. godine i uvijek sam respektovao kolege. Ali uvijek se pojave bivši igrači ili treneri koji odluče da progovore kako bi privukli pozornost. Ne pridajem im značaja”, kazao je Simeone.

Njegova glavna poruka, međutim, glasi - nema promjene stila, nema promjene filozofije igre...

Atletiko će na “svoj način” pokušati da sruši Siti, tim koji ove sezone vjerovatno igra i najbolji fudbal u Evropi.

”Igramo protiv ekipe koja je jako dobra. Ne smijemo da im ostavimo prostora, moramo da im budemo blizu... Nadamo se. Ali, sama nada nije dovoljna, pokušaćemo da igramo ‘vrstu’ utakmice u kojoj možemo najlakše da ih ranimo”, figurativno je poručio argentinski trener.

Crnogorski defanzivac Stefan Savić zauzeće svoje mjesto u posljednjoj liniji i pokušaće da zaustavi ubitačan napad Sitija. Atletiko se branio dobro i u prvom meču u Engleskoj, ali se iskrao Kevin de Brujne...

Atletikov stil igre je stalno pod lupom, a na pitanje o tome morao je da odgovara i kapiten Koke.

”Igramo isto cijelu deceniju i uživamo u tome. Neka ljudi pričaju šta žele. Imamo plan i uvijek ćemo djelovati unutar tog plana”.

Siti je po bukmejkerima favorit da dobije i drugu utakmicu (koeficijent manji od 1,8, na Atletiko čak pet), favorit je i da osvoji Ligu šampiona (2,9, sljedeći je Liverpul sa 3,2), ali mora da “preživi” stadion “Vanda Metropolitano”.

”Biće drugačija utakmica nego prva, oni će imati navijače iza sebe, biće agresivniji, igraće intenzivnije u posljednjoj trećini terena... Moramo da se adaptiramo. Čak i ako primimo gol, moramo da damo sve od sebe da se vratimo”, kazao je trener Sitija Pep Gvardiola, čija ekipa revanš četvrtfinala LŠ u Madridu dočekuje između dva “svemirska” okršaja sa Liverpulom u Engleskoj.

Prvi, u nedjelju u Premijer ligi (2:2) oduševio je fudbalsku planetu, drugi je u subotu na Vembliju u polufinalu FA Kupa.

Liverpul će imati lakšu pripremu, jer je najveći dio posla oko prolaska u polufinale LŠ završio u prvom meču (3:1 protiv Benfike u Lisabonu).

Večerašnji revanš na “Enfildu” trebalo bi da bude formalnost, ali će Jirgen Klop napasti Portugalce svim raspoloživim arsenalom...

”Bili smo dobri u Lisabonu, želimo da budemo još bolji kod kuće. Pokušaćemo da se dobro branimo, da još agresivnije napadnemo, da pobijedimo ponovo, da pošaljemo svima poruku - da budemo tim protiv kojeg niko ne želi da igra”, kazao je Njemac, u svom stilu.

Bonus video: