Jedinstvo ili Arsenal: Bitka za elitu u Bijelom Polju

U Bijelom Polju Jedinstvo i Arsenal igraju za prvo mjesto u Drugoj fudbalskoj ligi (19 h)

4954 pregleda 27 reakcija 2 komentar(a)
Radisav Dragićević, trener Arsenala, Foto: Boris Pejović
Radisav Dragićević, trener Arsenala, Foto: Boris Pejović

Lider Jedinstvo u posljednji međusobni okršaj sa prvim pratiocem, Arsenalom, ulazi sa tri boda prednosti na drugoligaškoj tabeli. U prethodna tri, obje ekipe su imale po pobjedu, uz remi na prethodnom sučeljavanju na “Nikoljcu”. Fudbalski praznik na gradskom stadionu počeće pod reflektorima od 19 sati.

Nakon što je jesenji jesenji dio sezone završilo sa osam bodova prednosti, Jedinstvu prvo mjesto zavisi od ishoda derbija.

”Nismo blistali ovog proljeća i nadam se da će danas moji igrači odigrati najbolju utakmicu. Tešku, protiv kvalitetnog rivala sa istim ciljem - da bude prvi na kraju i izbjegne se baraž koji nosi neizvjesnost. Na treningu pod reflektorima dobili smo podršku ultrasa i očekujemo pun stadion protiv ekipe koja se pojačala u pauzi dok smo mi ostali u istom sastavu. Povoljna je okolnost da računam na sve igrače”, kazao je Vuko Bogavac, trener Jedinstva.

Tivćani su ovog proljeća bodove izgubili samo u remiju sa “fenjerašem”, OFK Titogradom.

”Očekujemo fudbalski praznik, pune tribine i da se u ovom rangu igrači osjete kao fudbaleri koji igraju evropske utakmice. Za nas je derbi kao i svaki drugi meč, jer mi igramo samo na pobjedu i ne razmišljamo o poziciji i imenu rivala. Nakon jučerašnjeg treninga u Kolašinu, svi igrači osim suspendovanog golmana Nikčevića su mi na raspolaganju”, kazao je trener Arsenala Radisav Dragićević.

Jedini poraz u sezoni Arsenal je doživio pred zimsku pauzu od Jedinstva u Tivtu (3:1).

”Ta utakmica nije mjerilo, imali smo kadrovskih problema, a u pauzi smo se pojačali sa pet igrača. Dobili smo dodatne opcije a to je bitno za nastavak, jer nakon derbija su u opticaju još 24 boda. Pobjedom bi, međutim, imali prednost boljeg međusobnog skora”, zaključio je Dragićević.

U ostalim mečevima 28. kola danas se u 16 sati sastaju Bokelj - OFK Titograd, Cetinje - Berane, Grbalj - Kom i Mladost DG - Igalo.

Bonus video: