Slavlje, pa šok za Jedinstvo u derbiju: Arsenal do boda 20 sekundi prije kraja

Rezervista Vladan Kordić na 20 sekundi do kraja derbija golom spriječio poraz Arsenala u Bijelom Polju

9254 pregleda 10 komentar(a)
Arsenal ostao u igri u dramatičnom finišu derbija na "Nikoljcu", Foto: FK Arsenal Tivat
Arsenal ostao u igri u dramatičnom finišu derbija na "Nikoljcu", Foto: FK Arsenal Tivat

Jedinstvo je odigralo najbolje kada je najpotrebnije, ali nije dobilo derbi protiv Arsenala pred prepunim tribinama svojih navijača na "Nikoljcu" - u momentima najvećeg slavlja u posljednjim sekundama lošu procjenu Dulovića iskoristio je rezervista Vladan Kordić, lijepo prihvatio grudima loptu i pogodio za konačnih 1:1.

Bio je to prvi udarac gostiju u okvir gola, nakon što su nadigrani u nekvalitetnoj i utakmici sa previše prekida, uz striktne markacije i duela "u kost", a koju je odlično vodio najbolji crnogorski sudija Nikola Dabanović.

Bjelopoljci su tako propustili veliku priliku da dođu na korak od plasmana u elitu, mada su i dalje u boljoj poziciji - imaju tri boda više i prednost boljeg međusobnog skora. Dakle, u preostalih osam kola mogu jednom i da izgube, mada se očekuje velika borba...

Jedinstvo je bilo za nijansu bolji ali i rival koji je više težio pobjedi, iako je u derbi ušlo sa tri boda prednosti nad Tivćanima. Ipak, pravu šansu Bjelopoljci su stvorili tek u 78. minutu, kada je Žarko Korać bio najviši u skoku, glavom poslao loptu ka kaznenom prostoru a promašio je Mirko Todorović.

U 78. minutu rezervista Aldin Mušović Iskoristio je poklon, povukao i sa 14 metara je desnicom pogodio gornji lijevi ugao.

Fešta je počela, nova bakljada navijača, klupa Bjelopoljaca...sve je "eksplodiralo".

U finišu je Ivanović imao zicer, nakon što se oslobodio čuvara a onda ljevicom promašio gol sa deset metara. Propustio je priliku da završi derbi, a onda je u momentu zamjene Ivanovića lopta bačena u kazneni prostor došla do Kordića, koji je utišao Bijelo Polje.

Igrači Arsenala su burno proslavljali gol na 20 sekundi do kraja, jedan od igrača odgovorio je neprimjerenim gestom na više nego nesportsko navijanje a to je dodatno iziritiralo publiku i poletjele su flaše, rolne papira na teren...

Iz FK Arsenal su kazali su da je njihova klupa od 60. minuta bila meta nesportskog navijanja, da su gađani rezervni igrači, treneri i prestavnici kluba, pa nisu izbjegnute ni povrede...

Naglasili su da će se o događanjima na stadionu obratiti javnosti...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Fudbaleri Mladosti pobijedili su danas na DG areni ekipu Igala 1:0, u utakmici 28. kola Druge crnogorske lige. Odlučujući pogodak postigao je Siniša Stanisavić u 88. minutu iz jedanaesterca.

Bokelj je u Kotoru igrao sa OFK Titogradom neriješeno 1:1, dok je Grbalj u Radanovićima pobijedio Kom 2:1, golovima Marka Dedijera u 51. i Riada Bralića u drugom minutu sudijske nadoknade. Jedini pogodak za Kom postigao je Igor Vukčević u 61. minutu.

Pobjedu je ostvarilo i Cetinje, koje je u Tuzima slavilo protiv Berana 2:0. Do šeste pobjede cetinjski tim došao je golovima Balše Ćetkovića u 9. i Adila Adžovića u 85. minutu.

Bonus video: