Simeone: Ponosan sam, inteligentni nas s prezirom hvale

Šampion Španije je u drugom poluvremenu revanša napravio žestok pritisak, stvorio više šansi nego Siti u oba susreta, ali nije mogao do pobjede, produžetaka

3233 pregleda 1 komentar(a)
Simeone nakon meča, Foto: Reuters
Simeone nakon meča, Foto: Reuters

Atletiko je bio blizu, neočekivano blizu da nadoknadi gol zaostatka u duelu sa Mančester sitijem.

Nije uspio, bilo je 0:0 u Madridu, tenzičan dvomeč odlučio je gol De Brujnea u prvom duelu.

Šampion Španije je u drugom poluvremenu revanša napravio žestok pritisak, stvorio više šansi nego Siti u oba susreta, ali nije mogao do pobjede, produžetaka...

"Možemo da budemo ponosni kako smo igrali i borili se protiv odličnog tima. Naravno da boli kad ste eliminisani iz takmičenja, ali volim da vidim kad se ekipa bori i daje sve od sebe. Čestitamo rivalu na prolazu, ali odigrali smo odličnu utakmicu“, kazao je Dijego Simeone.

Atletiko je nakon prvog duela bio na meti kritika fudbalske javnosti, zbog izrazito defanzivnog stila, zbog toga što nije imao nijedan šut na gol rivala.

Sliku je popravio u revanšu.

"Mnogo puta su oni koji imaju bogat rječnik veoma inteligentni i sa prezirom vas hvale. Ali mi koji možda imamo manji fond riječi nismo toliko glupi da ne shvatimo o čemu je riječ“, ironičan je bio Argentinac, očito misleći na Pepa Gvardiolu, koji je nakon prvog meča kazao da ni u "praistoriji niko nije igrao u formaciji 5 - 5 - 0".

Bonus video: