FK Jedinstvo: Niko nije povrijeđen, pojedinci stvaraju ružnu sliku o nama

Bjelopoljci priznaju da je "nezapamćenu atmosferu u CG fudbalu i broj posjetilaca na jednom stadionu, na kraju pokvarila kratkotrajna čarka među navijačima, koja je brzom reakcijom policije, redara kao i predstavnika kluba, vrlo brzo smirena"

3797 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Žestoki drugoligaški derbi u Bijelom Polju, između Jedinstva i Arsenala (1:1), imao je i nastavak.

Gosti iz Tivta naveli su nakon meča da je trener Radisav Dragićević povrijeđen u "napadu flašama i upaljačima" koji su doletjeli sa tribina, te da su igrači "u jednom trenutku bili izloženi fizičkom napadu pojedinih navijača koji su izašli na teren".

Iz Jedinstva je stiglo reagovanje - Bjelopoljci priznaju da je "nezapamćenu atmosferu u CG fudbalu i broj posjetilaca na jednom stadionu, na kraju pokvarila kratkotrajna čarka među navijačima, koja je brzom reakcijom policije, redara kao i predstavnika kluba, vrlo brzo smirena".

"Ali je veoma nekorektno i vrlo nepošteno napisati da je bilo ko povrijeđen, a posebno ne trener Rajo Dragićević, koji je prijatelj Bijelog Polja, prijatelj svih u Jedinstvu, ali i bivši trener Jedinstva. Nadamo se da će se oglasiti i dokazati da je ovo potpuna netačna i vrlo opasna informacija, sa namjerom da se baci ljaga na spektakl koji su priredili prvenstveno navijači 'Ultrasi', koji su od prvog do posljednjeg minuta korektno navijali i održali pravi čas navijanja svima u CG", navodi Jedinstvo u objavi na Fejsbuku.

"Možda su na kraju nesmotreno i totalno nepotrebno odreagovali na brojne provokacije protivničkih navijača, ali svakako da niko nije povrijeđen, a posebno ne trener Dragićević ( to će i on potvrditi)".

Jedinstvo ističe da je "lošu sjenku na samu utakmicu" bacilo "ponašanje pojedinaca iz redova domaće publike sa Zapadne tribine... koji su i pored upozorenja zvaničnog spikera kao i predstavnika kluba, ubacivali predmete u teren, iako im je jasno rečeno da će to skupo koštati klub i da čak utakmica može biti prekinuta".

"Ti pojedinci takvim ponašanjem nanose direktnu štetu klubu i stvaraju kontraefekat, a najgore je što su to jedni te isti iz utakmice u utakmicu... ti koji tobože vole Jedinstvo, a psuju naše igrače i trenere i kreiraju lošu sliku o svima nama", ističe Jedinstvo.

Arsenal je do boda u derbiju došao golom Vladana Kordića u posljednjim trenucima meča, ali je Jedinstvo zadržalo tri boda prednosti na vrhu.

Bonus video: