Luka Modrić: Sva genijalnost u jednom potezu

”Pitaću Luku kakav to punjač koristi da ima toliko energije”, kazao je legendarni crnogorski fudbaler, nekadašnji as Reala Peđa Mijatović uživo tokom radio prenosa

5777 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Real je bio na koljenima, gubio je 3:0 protiv Čelsija u revanšu četvrtfinala Lige šampiona, 4:3 u ukupnom rezultatu dvomeča. Kurtoa je spasao 0:4, odnosno 3:5, a onda je Luka Modrić genijalnim dodavanjem pronašao Rodriga za 1:3 (4:4) i okrenuo tok meča pred 59.839 gledalaca na “Santjago Bernabeuu”.

Madrid slavi plasman u polufinale (5:4 ukupno), a Modrićeva “spoljna” centralna je tema i nakon utakmice...

”Cijeli dan gledam Modrićevo dodavanje. Gol me uopšte ne zanima”, kazao je Englez Stiv Mekmanaman, nekadašnji vezista Reala.

”Do tog Lukinog savršenstvas Real je bio mrtav”, opisao je utakmicu vezista Čelsija i Modrićev saigrač iz reprezentacije, Mateo Kovačić.

”Pitaću Luku kakav to punjač koristi da ima toliko energije”, kazao je legendarni crnogorski fudbaler, nekadašnji as Reala Peđa Mijatović uživo tokom radio prenosa.

Ako se nakon prve utakmice pričalo isključivo o Karimu Benzemi, koji je golom u produžetku riješio i drugu utakmicu, onda je 36-godišnji Hrvat prigrabio sve naslove nakon revanša.

Njih dvojica su, zapravo, simboli najtrofejnijeg kluba, sa kojim su osvojili po četiri titule Lige šampiona, pokušaće da osvoje i petu...

Na kraju, Real je od ambisa došao do polufinala...

”Nevjerovatno je opisati ovu utakmicu. Bili smo ‘gotovi’. Čelsi je poveo sa 3:0 možda i uz malo sreće. Ne mogu da kažem da smo igrali loše, ali oni su dobro koristili svoje šanse i postigli golove. Nismo se predavali, vjerovali smo, borili se i na kraju pokazali ogroman karakter”, rekao je Luka Modrić.

Navijači i veliko iskustvo su bili prevaga.

”Ovaj stadion i navijači su bili od velike pomoći kada smo gubili sa 3:0. Nastavili su da nas podržavaju i da vjeruju. Trener je napravio odlične izmjene. U ovom takmičenju iskustvo igra važnu ulogu i mislim da nam je to pomoglo”, kazao je hrvatski as.

Teško je opisati svu genijalnost omalenog veziste, najboljeg fudbalera svijeta u 2018. godini, koji tačno deceniju u dresu Reala rješava i najkomplikovanije situacija na terenu - na sve moguće načine, a kada treba - pokazao je to i prije dvije noći, sam, potezom, rješava i najteže utakmice.

”Je li Modrić najbolji vezista ikada?”, zapitao se hrvatski Indeks, i to ne pretenciozno.

”Modrića možemo da uporedimo sa igračima iz njegove ere koji su imali barem sličnu ulogu u ekipu ili zonu u kojoj operišu. Uz hrvatskog virtuoza, istorija će iz tog razdoblja pamtiti Ćavija, Inijestu i Pirla, prije svih ostalih”, navodi Indeks, i poredi:

”Sva trojica su na neki način redefinisala svoju ulogu i postala udžbenički primjer određene vrste veziste. Pirlo je najbolji ‘regista’ modernog fudbala, Ćavijeva kontrola utakmice je nešto što prije nije viđeno, a Inijestina mogućnost da na malom prostoru stvori višak nije zaradila Zlatnu loptu samo zato što je imao nesreću da igra u istoj ekipi kao i Lionel Mesi...”

”Modrić je uzeo najbolje od ova tri genijalca. Pirlo je po utakmici imao ogroman broj dugih lopti kojima je brzo premještao težište igre. Modrić ih zbog svoje uloge nema toliko, ali njegov raspon dodavanja bilo kojom nogom i bilo kojim dijelom stopala može se uporediti s legendom Juventusa, Milana i Azura”, navodi se u tekstu.

Bonus video: