Iskra cilja najbolju sezonu u istoriji

Danilovgrađani su u finišu prvoligaške sezone na oba fronta u borbi za evropske kvalifikacije, trener Milivoje Novović nabraja faktore uspjeha

2650 pregleda 2 komentar(a)
Trener Milivoje Novović vodi Iskru ka Evropi, Foto: FK Iskra
Trener Milivoje Novović vodi Iskru ka Evropi, Foto: FK Iskra

U finiš sezone Iskra ulazi sa jasnim ciljem - da zadrži poziciju na tabeli ili se preko Kupa Crne Gore plasira u evropske kvalifikacije.

Danilovgradski prvoligaš je tokom sezone igrama bez previše oscilacija uspijevao da drži priključak vrhu i na sedam utakmica do kraja prvenstva nalazi se na trećoj poziciji sa bodom više od Dečića.

Za Iskru dolaze utakmice istine - derbi pod Goricom protiv Budućnosti u prvenstvu u subotu, a u srijedu prva utakmica polufinala Kupa protiv Dečića, na domaćem terenu.

”Spremni smo za borbu, nakon sezone u kojoj je ekipa imala konstantnu formu, ne samo bljeskove poput nekih drugih prvoligaša. Pozitivna je okolnost da smo u teškoj utakmici dobili Rudar i prekinuli taj naš neočekivano loš period i poraze na gostovanjima Zeti i Jezeru. No, znamo šta treba da radimo do kraja, a odlična okolnost po nas je da su najveći konkurenti u borbi za izlazak na evroscenu i polufinalisti Kupa, tako da su izgledi da naš klub drugi put u istoriji izbori evropske utakmice jako veliki”, kazao je trener Milivoje Novović.

Nakon prošlogodišnje borbe za opstanak u domaćoj eliti kroz baraž sa Igalom, u Iskri su ciljevi ove sezone daleko privlačniji i ljepši.

”Cilj sa početka sezone je daleko premašen, ali rezultati nameću nove. Ponovili smo najbolji rezultat kluba u Kupu plasmanom u polufinale i sada nam slijedi revanš za prošlogodišnju eliminaciju od Dečića. Pokazali smo u prvenstvenom duelu da možemo da igarmo sa njima, dominirali smo ali je dodir klase Draška Božovića u samom finišu učinio da osvojimo samo bod. I inače je Dečić ove sezone ekipa sa neuporedivo većim budžetom, a mi smo bod iznad, a od Petrovca pet, iako su i oni i Mornar imali neuporedivo bolje uslove. Nama je cilj bio da ne starhujemo od baraža, a sada razmišljamo kako do jedne do najboljih sezona u istoriji”, dodaje Novović.

Iskra, u svakom slučaju, igra mnogo bolje nego prošle sezone.

”Zadržali smo osnovu ekipe, pojačali konkurenciju tokom ljeta ali i zimske pauze na svim pozicijama, a u ekipi se stvorila zdrava konkurencija. Atmosfera je odlična, nemamo vrhunske individualce već 24 igrača, prave profesionalce koji odlično rade na treninzima i daju maksimum na utakmicama. Meni je, iskreno, najteže kada sastavljam startnu postavu, ali i spisak od 20 igrača, jer odlučuju nijanse. Igrači se međusobno bolje poznaju, uigraniji smo a i formaciju smo promijenili sa dva napadača u svakoj utakmici”, dodaje Novović.

Za razliku od prvog dijela sezone i starta drugog, kada je ekipu vodio trenerski tandem, odlaskom Srđe Nikića ostalo je upražnjeno mjesto u stručnom štabu.

”Uskoro ćemo kompletirati stručni tim, a za mene je dobra okolnost što sam igračku karijeru završio u Iskri pa u tom klubu i počeo trenerski rad. Već osam godina sam tu i ponosan sam da je naš rad ove sezone krunisan pozivom u reprezentaciju Balši Sekuliću”, zaključio je Novović.

Bonus video: