Savićević: Izgradnja trening kampa u Bijelom Polju istorijski projekat

Trening kamp će najviše značiti Fudbalskom klubu Jedinstvo, ali i ostalim klubovima iz Bijelog Polja, a za pripreme će ga koristiti i reprezentacija

14582 pregleda 82 reakcija 16 komentar(a)
Say potpisivanja ugovora u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Say potpisivanja ugovora u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Ugovor o zajedničkoj izgradnji trening kampa u Lješnici, koji će sadržati dva pomoćna fudbalska terena, kao i multifunkcionalne infrastrukturne objekte i sadržaje potpisan je danas u Bijelom Polju.

Ugovor su potpisali Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Savićević je saopštio da današnjim potpisivanjem ugovora i kupovinom zemljišta započinje projekat, ali je kazao i da se nada da neće biti nikavih kočnica u njegovoj realizaciji.

Riječ je, kako je kazao Savićević, o istorijskom projektu i ovo je veliki dan za fudbal.

"Realizacijom ovog projekta će biti riješen višedecenijski problem. Fudbalski savez Crne Gore je prepoznao Bijelo Polje kao fudbalski centar, kojem je, pored stadiona koji zadovoljava gotovo sve kriterijume odigravanja svih utakmica na državnom nivou, nadostajao taj pomoćni teren”, kazao je on, dodajući da je cilj da se što prije uradi idejni, a potom i glavni projekat.

Trening kamp će, objasnio je on, najviše značiti Fudbalskom klubu Jedinstvo, ali i ostalim klubovima iz Bijelog Polja, a za pripreme će ga koristiti i reprezentacija.

Prvi čovjek Fudbalskog saveza je kazao da očekuje da radovi počnu sljedeće godine, izražavajući nadu da će poslije izgradnje trening kampa krenuti i sa rekonstrukcijom glavnog stadiona u Nikoljcu.

Predsjednik Opštine, Petar Smolović je podsjetio da ovaj ugovor ima svoju simboliku jer se ove godine obilježava 100 godina Fudbalskog kluba "Jedinstvo", što je duga tradicija i za mnogo veće fudbalske sile nego što je Crna Gora i Bijelo Polje.

"Prije nekoliko mjeseci na gradskom stadionu postavljeni su savremeni reflektori vrijedni više 600.000 eura, postavljeno je i 1.500 sjedišta na istočnoj tribini, a u toku je projekat zajedničke rekonstrukcije zapadne tribine", rekao je Smolović.

Bonus video: