Kadeti poraženi u goleadi od Srbije iako su vodili 2:0

Domaćin je slavio 4:3

5411 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne je Gore poražena od Srbije u finalu memorijalnog turnira "Miljan Miljanić" u Staroj Pazovi.

U borbi za trofej je viđena goleada - bilo je 4:3.

Izabranici Gorana Perišića odigrali su još jedan dobar meč, imali i prednost od dva gola...

Crna Gora je imala i najboljeg strijelca turnira, Marka Tadića, koji je postigao dva gola.

"I pored poraza, apsolutno sam zadovoljan kako su momci odigrali ovaj meč, ali i čitav turnir. U današnjoj utakmici pokazali su da mogu ravnopravno da se nose i sa jakim selekcijama, a Srbija to svakako jeste. Ostaje žal što smo za svega 15 minuta "praznog hoda" surovo kažnjeni sa četiri primljena gola, od kojih su dva bila iz jedanaesteraca", rekao je Perišić i dodao:

"Ostaje nam da odmah krenemo u oporavak igrača, jer će svi za vikend igrati prvenstvene utakmice za svoje klubove. A onda već za tri dana putujemo u Zenicu, na UEFA razvojni turnir, na kojem nas očekuju tri jake utakmice i novo dokazivanje", istakao je Perišić.

Crna Gora je povela u sedmom minut.

U akciji su bili Vasilije Adžić i Tadić, koji je dodao loptu za Marka Perovića, čiji je šut iskosa sa lijeve strane završio u mreži domaćina.

Na 2:0 je povisio Tadić poslije akcije Miloša Vračara i Perovića.

Srbija je ubrzo uzvratila - Nikša Delibašić je asistirao Jovanu Živkoviću za 2:1, a dva minuta kasnije rezultat je bio izjednačen poslije jedanaesterca koji je iskoristio Delibašić.

Preokret je kompletiran u 61. minutu, kada je Andrej Petrović savladao Ivana Božinovića.

Pitanje pobjednika riješeno je u 65. minutu, a ponovo je Delibašić bio precizan sa bijele tačke.

Konačan rezultat postavio je Adžić lijepim pogotkom iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima utakmice.

Crna Gora je igrala u sastavu: Ivan Božinović, Lazar Maraš, Nemanja Radević (od 46. Stefan Đukanović), Bodin Tomašević, Miloš Vračar, Marko Perović, Marko Tadić (od 69. Ilija Batrićević), Vasilije Adžić, Lazar Šekularac (od 84. Zarija Kumburović), Danilo Vukanić (od 84. Bojan Damjanović), Andrej Camaj (od 63. Andrija Bulatović).

Bonus video: