Rok ikona prijeti Stefanu Saviću: Ako naiđem na tebe...

Savić, koji nije napravio nijedan faul za 200 minuta igre protiv jedne od najboljih i najtalentovanijih napadačkih ekipa, bio je akter haosa u posljednjim trenucima revanša

14020 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Utakmica Atletiko Madrid - Mančester siti, odigrana u srijedu u Madridu u Ligi šampiona, tipičan je primjer kako isti fudbalski meč može da se posmatra iz dva potpuno različita ugla.

I dok španski mediji veličaju igru Stefana Savića, nazivaju ga "liderom koji je potreban cijelom svijetu", zbog briljantnog izdanja u remiju bez golova i eliminaciji njegovog tima, engleski ka nazivaju "brutalnim" fudbalerom i u prvi plan stavljaju incidente u kojima je učestvovao u finišu i po završetku vatrenog i tenzičnog duela na Vanda Metropolitano stadionu.

Savić, koji nije napravio nijedan faul za 200 minuta igre protiv jedne od najboljih i najtalentovanijih napadačkih ekipa, bio je akter haosa u posljednjim trenucima revanša.

Prvo je na silu pokušao da podigne Fodena, koji je ležao na travi nakon prekršaja Felipea, zatim ušao u konfrontaciju sa Sterlingom, pa povukao za kosu Griliša, sa kojim je nastavio sukob i u tunelu.

Iako je prije 11 godina igrao u Sitiju, na početku svoje internacionalne karijere, bio član čuvenog tima sa Aguerom, Džekom, Balotelijem, Tevesom, Nasrijem, Davidom Silvom... koji je donio titulu čekanu 44 godine, crnogorski as je sada - vjerovatno najomraženija figura među navijačkim "korom" plavog kluba iz Mančestera (a heroj Atletikovih navijača).

To se vidi i iz objave na društvenim mrežama vjerovatno najpoznatijeg Sitijevog fana - Liama Galagera, rok zvijezde i frontmena nekadašnjeg ultra popularnog benda Oasis.

Galager je na Tviteru poslao poruku Saviću - prijeteću.

"Stefane Saviću, ovo je prijetnja ako naiđem na tebe pi.... glupog izgleda bićeš mrtav, MCFC", napisao je Galager.

Lajam
foto: Printscreen

Savić je, inače, u sukob sa Grilišem došao nakon što mu je igrač Sitija prišao i dobacio:

"Ti si pi....".

UEFA se nije oglašavala povodom incidenata, u kojima je nakon meča učestvovao i Savićev saigrač Šime Vrsaljko, koga su kamere snimile kako flašom gađa igrače Sitija u tunelu, te pljuje u njihovom pravcu.

Postoje, međutim, i snimci na kojima se vidi da je Kajl Voker prije ulaska u tunel grubo odgurnuo fizioterapeuta Atletika, te da je nakon toga reagovao Vrsaljko.

Bonus video: