Milan se prodaje fondu iz Bahreina, UEFA prati, sumnja na pranje novca

U komplikovanoj povezanosti kompanija “Elliott Investment Management”, “Birch International” i “Birch Associates”, “Callisto Sporting”, “Merlin Partners”, postoji sumnja na pranje novca, piše “L'ekip”

3860 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prvi u Seriji A, ali i na prodaju. Prema pisanju “L'ekipa”, sprema se prodaja Milana.

“Eliot fond” je već našao i kupca, i to iz Bahreina - to je bliskoistočni fond “Investkorp”, čija se vrijednost procjenjuje na 40 milijardi dolara.

Posao pomno prati i UEFA, jer postoji mogućnost da je riječ o sumnjivim radnjama, s obzirom na to da isti fond planira i kupovinu francuskog Lila, kao i da su u prodaju uključene i kompanije, koje su registrovane u Luksemburgu, Kajmanskim ostrvima i američkoj saveznoj državi Delaver. To su poznate of-šor destinacije, poreski raj...

U komplikovanoj povezanosti kompanija “Elliott Investment Management”, “Birch International” i “Birch Associates”, “Callisto Sporting”, “Merlin Partners”, postoji sumnja na pranje novca, piše “L'ekip”.

Za Uefu je, navodno, posebno interesantan odnos između Milana i Lila, koji bi mogao da objasni transfer golmna Majka Menjana u Milan prošlog ljeta za za 15 miliona, kao i praktično dogovorene transfere Svena Botmana i Renata Sančesa...

Bonus video: