Osporavan, a jedinstven: Niko kao Murinjo

Portugalac je sinoć čak 11. put u karijeri došao do polufinala nekog evropskog takmičenja, nakon što je Roma u revanšu Lige konferencija pobijedila norveški Bodo sa 4:0 u Rimu

7316 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters

Žoze Murinjo može da bude osporavan zbog trenerskog učinka posljednjih godina, ali da je jedinstven trener - to pokazuju činjenice.

Portugalac je sinoć čak 11. put u karijeri došao do polufinala nekog evropskog takmičenja, nakon što je Roma u revanšu Lige konferencija pobijedila norveški Bodo sa 4:0 u Rimu.

Nijedan trener nema takav učinak na evropskoj sceni, ni Gvardiola, ni Klop, Anćeloti, Ferguson...

Pritom, Murinjo je jedini trener koji je uveo svoje timove u polufinale tri Uefina takmičenja - Liga šampiona, Liga Evrope i Liga konferencija.

Ima šansu i da postane jedini trener koji je podigao tri evro-pehara.

Roma u polufinalu igra sa Lesterom, a jedini je italijanski klub u završnici - Italija više nema predstavnika ni u Ligi šampiona, ni u Ligi Evrope, jer je Atalanta sinoć eliminisana od Lajpciga.

Posljednji italijanski klub koji je osvojio evropski trofej bio je Inter 2010. godine - trener je bio Murinjo, osvojena je Liga šampiona.

I za kraj - posljednji trofej Mančester junajted, engleski gigant, osvojio je 2017. godine, sa njim na klupi. "Đavoli" su prije pet godina slavili u Ligi Evrope.

Bonus video: