Lider sprema zamku Faustu, Budućnost već misli na Kup

Sutjeska sa Jezerom, šampion dočekuje Iskru, Dečić sa novim trenerom ide u Pljevlja

4703 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa prethodnog meča Budućnosti i Iskre, Foto: FSCG
Detalj sa prethodnog meča Budućnosti i Iskre, Foto: FSCG

Utakmicama 30. kola danas se nastavlja Telekom Prva fudbalska liga. Derbi je u Beranama, gdje zahuktalo Jezero dočekuje Sutjesku, a uzbuđenja se očekuju i pod Goricom u duelu Budućnosti i Iskre, drugoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli.

Nikšićani su u seriji od tri pobjede, a sa 11 bodova prednosti u odnosu na Budućnost, reklo bi se i da su lišeni rezultatskog pritiska.

Računajući samo posljednjih 10 kola, Sutjeska je od mogućih 30 osvojila 24 boda, Budućnost 22, a treći učinak u tom periodu ima Jezero, čak 20 bodova.

Sjajnom serijom od sedam utakmica bez poraza, sa čak četiri trijumfa u nizu, tim iz Plava je od borbe za opstanak ušao u mirnu luku. Hit je drugog dijela sezone, a argentinski napadač Rodrigo Faust igrač o kojem se priča.

- Najprijatnije su iznenađenje proljećnjeg dijela. Po formi mogu da se bore i za vrh. I mi igramo kvalitetno i želimo da niz pobjeda nastavimo u Beranama. Igramo dobro u polju i za gol više, a oni će ukoliko žele da nastave niz, morati da se otvore - kaže Nikola Stijepović, lijevi bek Sutjeske.

Trener Sutjeske Milija Savović je prije dvije sezone sa Jezerom ušao u elitni rang, a prošle je bez stresa osiguran opstanak.

- Imaju veliki pobjednički niz i što mene raduje kao bivšeg trenera ne strahuju za opstanak. Daleko su i od baraža, tako da im neće biti nezgodno i ako izgube od nas. Nadahnuti su poslije dobre serije, igraju napadački i utakmicu će odlučiti trenutna inspiracija - naglasio je Savović, čiju ekipu već u srijedu očekuje prvi meč polufinala Kupa Crne Gore protiv Budućnosti.

No, prije srijede Budućnost čeka još jedan derbi, sa Iskrom.

- Iskra je za nas uvijek nezgodan protivnik, a to pokazuju prethodni rezultati u međusobnim duelima. Dva puta su nas porazili ove sezone u Danilovgradu i sigurno nisu slučajno među četiri najbolje ekipe u prvenstvu i polufinalisti Kupa - oprezan je golman “plavih” Đorđije Pavličić koji dodaje:

- Očekujem dobar meč. I mi, baš kao i protivnik, imamo utakmicu u srijedu u Kupu, na koju ćemo vjerovatno biti fokusirani, tako da nam je potrebna dobra partija zbog podizanja samopouzdanja i energije. Naravno, za nas je pobjeda obaveza - kaže Pavličić.

I Danilovgrađani razmišljaju o Kupu, ali su svjesni koliko bi im bodovi pod Goricom značili u borbi za postavljeni cilj - Evropu.

- Budućnost je uz Sutjesku najkvalitnija ekipa u ligi, a da bismo došli do povoljnog rezultata postavio sam igračima jasne zahtjeve - maksimalnu angažovanost, fokus svih 90 minuta i da smanje greške na minimum. Ukoliko uspijemo u tome, siguran sam da će nam Budućnost dozvoliti šansu - istakao je Milivoje Novović.

Dečić ide u Pljevlja, kojem su bodovi potrebi u borbi za opstanak. Na klupi Tuzana će debitovati Vladimir Janković koji je prije dva dana naslijedio Miljana Radovića.

- Za svakog protivnika se treba pripremiti. Crnogorski fudbal je takav, izjednačen, pogotovo ove sezone. I nema lakih, unaprijed dobijenih mečeva. Važno je da u svaki meč uđemo sa velikom energijom - istakao je Janković.

U Lješkopolju se sastaju Podgorica i Mornar, dok Zeta dočekuje Petrovac.

PAROVI 30. KOLA

JEZERO - SUTJESKA 15.30

Sudija: Nikola Cvijović (Budva).

RUDAR - DEČIĆ 15.30

Sudija: Savo Vujović (Cetinje).

BUDUĆNOST - ISKRA 17.00

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica).

ZETA - PETROVAC 18.00

Sudija: Aleksandar Šćekić (Berane).

PODGORICA - MORNAR 18.00

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: