UEFA razmišlja šta da radi sa Rusima, Čeferin: Ruski sportisti ne bi trebalo da trpe zbog agresije na Ukrajinu

"UEFA će uskoro donijeti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći da nastupaju u evropskim takmičenjima", kazao je Čeferin, dodavši kako misli da bi u svijetu trebalo više pažnje posvećivati pozivima na mir i saradnju.

6209 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je da sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebalo da se odnose na ruske sportiste i da će UEFA uskoro donijeti odluku vezanu na nastupe ruskih klubova i nacionalnoh tima u evropskim takmičenjima .

U razgovoru za mariborski list "Večer" Čeferin je kazao da ruski sport zbog "odluka pojedinaca" ne bi trebalo da trpi, ali da je UEFA ipak bila prisiljena da donese neke odluke i sankcije vezane za nastupe ruskih klubova u evropskim takmičenjima, što se sada ponovo razmatra.

"UEFA će uskoro donijeti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći da nastupaju u evropskim takmičenjima", kazao je Čeferin, dodavši kako misli da bi u svijetu trebalo više pažnje posvećivati pozivima na mir i saradnju, prenosi Hina.

Po njegovim riječima, ruski sportisti snose sankcije iako za rat nisu krivi te treba pokazati da sankcije nisu usmjerene ni protiv njih ni protiv ruskog naroda.

Bonus video: