Het-trik velikog golgetera: Ronaldo sačuvao nade Junajteda za plasman u Ligu šampiona

Čak 16. sezonu zaredom nenadmašni strijelac je postigao više od 20 golova za klub u kome igra - ima ih 15 u Premijer ligi, a šest u Ligi šampiona

9440 pregleda 3 komentar(a)
Ronaldo slavi treći gol na meču, Foto: Reuters
Ronaldo slavi treći gol na meču, Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo je nastavio da pomjera golgeterske granice, priče o odlasku iz Mančester junajteda ga ne pogađaju, a i vjerovatno nisu ni istinite.

Koji tim bi se odrekao takvog golgetera, igrača kome godine ništa ne znače - Ronaldo je het-trikom donio pobjedu "đavolima" 3:2 protiv Noriča i najavio borbu do kraja za četvrto mjesto, koje vodi u Ligu šampiona.

Junajtedu na ruku idu i neočekivani porazi Totenhema od Brajtona, te Arsenala od Sautemptona...

Ronaldo je prvi gol postigao na asistenciju skoro 18 godina mlađeg Elange, a drugi sjajnim udarcem glavom nakon kornera.

Bilo je 2:0 u 32. minutu, očekivala se konačno jedna mirna utakmica na Old trafordu.

Ali, ništa nije neobično kada je Junajted u pitanju, pa ni to da protiv skromnog Noriča dva gola prednosti nisu dovoljna za rutinsku pobjedu.

Gosti su preko Douela i Pukija stigli do 2:2, da bi Ronaldo u 76. minutu iz slobodnog udarca sa 25 metara poslao projektil - lopta se od desne stative odbila u mrežu.

Čak 16. sezonu zaredom nenadmašni strijelac je postigao više od 20 golova za klub u kome igra - ima ih 15 u Premijer ligi, a šest u Ligi šampiona.

Treći je na listi strijelaca, iza Salaha i Sona, a neko priča da nije za Junajted...

Izvještaj sa meča na Old trafordu pogledajte ovdje.

Londonski klubovi su, izgleda, u krizi - Totenhem je na otvaranju subotnjeg programa izgubio od Brajtona, a Arsenal od Sautemptona u gostima 1:0.

"Tobdžijama" je presudio Čeh Bednarek u finišu poluvremena.

Totenhem je četvrti sa tri boda više od Mančester junajteda i Arsenala, koji ima meč manje u odnosu na rivale u borbi za plasman u elitno klupsko takmičenje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: