Novi spektakl, sada po ukusu "redsa": Liverpul u finalu FA kupa nakon goleade protiv Sitija (VIDEO)

Liverpul vodio 3:0 na poluvremenu, "građani" reagovali, ali prekasno - 3:2

8198 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Liverpul je u igri za četiri trofeja ove sezone nakon što je eliminisao Mančester siti za plasman u finale FA kupa - 3:2.

Dominacija "redsa" u prvom poluvremenu duela na "Vembliju" učinila je da na odmor odu sa ogromnih 3:0 nakon što su kaznili praktično sve greške tima Pepa Gvardiole.

Već u 9. minutu je Ibrahima Konate glavom poslije kornera otvorio utakmicu, a da ovo nije dan Sitija bilo je jasno u 17. kada je veliki kiks napravio golman Zakari Stefen.

Amerikanac, koji u FA kupu brani umjesto Edersona Moraeša, poklonio je pogodak Sadiju Maneu dok se poigravao sa loptom u petercu.

Liverpul je bio u naletu, kombinovani Siti van ritma, pa je do poluvremena viđen još jedan gol - i to kakav. Postigao ga je Mane iz voleja na prvu stativu...

Siti je u drugom dijelu reagovao, smanjio je rano preko Džeka Griliša, onda je Gabrijel Žezus imao dvije velike šanse da potpuno otvori utakmicu.

U sudijskoj nadoknadi je Bernardo Silva pogodio za 3:2, a Fernandinjo je imao šansu da izbori produžetke.

Liverpul je već osvojio Liga kup Engleske, bori se sa Sitijem za titulu u Premijer ligi, igraće u polufinalu Lige šampiona...

U FA kupu će sjutra saznati ko mu je rival u borbi za trofej - na "Vembliju" igraju Čelsi i Kristal Palas.

Bonus video: