Klop ushićen: Pobijedili smo najbolji tim na svijetu; Gvardiola: Nije u pitanju umor, već kako smo igrali 45 minuta

Bilo je 3:2 na Vembliju, "redsi" su imali 3:0, nakon briljantne igre u prvom poluvremenu.

8604 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola i Klop, Foto: Reuters
Gvardiola i Klop, Foto: Reuters

Jirgen Klop je sijao od sreće nakon pobjede Liverpula nad Mančester sitijem i plasmana u finale FA kupa.

Bilo je 3:2 na Vembliju, "redsi" su imali 3:0, nakon briljantne igre u prvom poluvremenu.

„Ponosan sam, nevjerovatno – mislim da je prvo poluvrijeme bilo jedno od najboljih koje smo ikada igrali. Uradili smo sve kako treba, dali smo gol u pravim trenucima, odigrali smo nestvarnu utakmicu u prvom dijelu, zaista sam uživao u svakoj sekundi. Ali, kvalitet Sitija je ogroman, reagovali su u velikom stilu. Toliko poštujemo kvalitet Sitija i tako je teško pobijediti tu ekipu. Ali, zato što imamo ove momke u našem timu i imamo šansu. Pobijedili smo najjači fudbalski tim na svijetu i to je prilično poseban trenutak", rekao je Klop.

Liverpul ima šansu da osvoji četiri trofeja ove sezone - već je osvojio Liga kup, u polufinalu je i Lige šampiona, a sedam kola prije kraja Premijer lige ima bod manje od lidera Sitija.

"Ne mogu da vjerujem da se o tome priča. Ova pobjeda znači da imamo još jednu utakmicu, ali željeli smo je", kazao je Njemac.

Nakon iscrpljujućeg meča sa Atletikom u Madridu, Siti nije bio na nivou.

"Nije bilo pitanje umora. U prvom poluvremenu smo bili umorniji po toj logici. Fudbal nije umor, već to šta radiš i kako to radiš i kako igraš. Mi nismo bili dobri 45 minuta. Nismo zadovoljni, ali znamo da imamo sedam utakmica u ligi i Ligu šampiona, pokušaćemo da budemo najbolji i vidimo šta će se desiti“, kazao je Gvardiola.

Bonus video: