Vodeći tandem na novim iskušenjima

Danas se utakmicama 29. kola nastavlja Druga crnogorska fudbalska liga - Jedinstvo gostuje Komu, Arsenal sa Bokeljom

6451 pregleda 6 komentar(a)
Sve utakmice 29. kola počinju u 16 sti, Foto: Luka Zeković
Sve utakmice 29. kola počinju u 16 sti, Foto: Luka Zeković

Iako se još nisu ni stišale strasti oko vatrenog derbija u Bijelom Polju, u kojem je Arsenal pogotkom na 20 sekundi do kraja osvojio bod protiv lidera Jedinstva (1:1), drugoligaški fudbal nastavlja se danas. U utakmicama 29. kola Jedinstvo ima teško gostovanje na Zlatici protiv Koma, dok drugoplasirani Arsenal na svom stadionu u derbiju igra sa Bokeljom.

Bjelopoljci su ispustili šansu u derbiju da najvećem rivalu pobjegnu na šest bodova, uz bolji međusobni skor. Jedinstvo uz dva remija sa Arsenalom ima i ubjedljiviju pobjedu (u posljednjem kolu jesenjeg dijela su u Tivtu slavili sa 3:1), a na startu sezone Arsenal je kući slavio sa 2:1. Do kraja drugoligaškog nadmetanja u opticaju su 24 boda i trka za prvo mjesto i direktan plasman u elitu je daleko od gotove.

"Pokazali smo u derbiju da smo bolja ekipa od Arsenala. U sva četiri međusobna derbija su se branili, a mi smo gradili igru i napadali. To valjda nešto govori. Ispustili smo pobjedu pred prepunim gradskim stadionom, koštao nas je pad pažnje u samom finišu, ali idemo dalje. Jedino nam je žao zbog navijača, jer su zaslužili da ih obradujemo, ali igraće se na “Nikoljcu” još takvih utakmica", kazao je Žarko Korać, najbolji strijelac Jedinstva i Druge fudbalske lige.

Korać je protiv Asenala bio asistent kod pogotka rezerviste Aldina Mušovića, ali je pred posljednji zvižduk sudije Nikole Dabanovića još jedan rezervista - Vladan Kordić otežao put Bjelopoljcima u borbi za naslov prvaka. Bodovna razlika je ostala ista - tri boda.

"Znamo da će biti teško protiv Koma, bori se za treće mjesto i baraž, ali iste ambicije ima i Bokelj, koji igra sa Arsenalom", zaključio je Korać, koji je sa 16 golova vodi na listi strijelaca.

Sve današnje utakmice počinju u 16 sati, sastaju se i Cetinje - OFK Mladost DG, Berane - Grbalj i OFK Titograd - Igalo.

Uz Bokelj i Kom, u borbi za treće mjesto i baraž za ulazak u domaću elitu je i OFK Mladost DG, koje poput trećeplasiranog Bokelja ima 45 bodova. Kom ima bod manje. Na dnu tabele je OFK Titiograd sa svega 14 bodova, Cetinje ima 20, dok je u zoni spasa Grbalj sa 27 bodova.

Bonus video: