Intriga traje, Liverpul cilja sve trofeje

Može li Liverpul da ponovi jedisntveni rezultat Seltika iz sezone 66/67!?

3198 pregleda 3 komentar(a)
Miože li Njemac do istorijskog podviga!?, Foto: REUTERS
Miože li Njemac do istorijskog podviga!?, Foto: REUTERS

Liverpul je u seriji penala u februaru osvojio Liga kup Engleske protiv Čelsija, juče se pobjedom nad Mančester sitijem plasirao u finale FA kupa.

"Redsi" su na tri utakmice od pobjede u Ligi šampina, dvomeč sa Viljarealom a potom finale, a u prvenstvu su na sedam utakmica do kraja Premijer lige samo bod iza lidera Sitija.

"Možete spekulistai koliko god hoćete, ali pričom se ne dolazi do "pokera" trofeja niti utiče na to da bude vjerovatniji takav uspjeh. Od mene nećete dobiti odgovore koje želite. Mislim da utakmica poput one koju smo igrali protiv Sitija najbolje oslikava koliko je malo vjeroavtno osvojiti sva četiri trofeja", pokušao je trener Liverpula Jirgen Klop da spusti tenziju.

"Tri dana nakon nevjerovatno teške i intenzivne utakmica sa Sitijem moramo igrati protiv Mančester junajteda. A to sa istorijske tačke nije prijateljska utakmica, tim prije i Junajtedu trebaju bodovi za Ligu šampiona. Zatim za samo nekoliko dana je Everton. S obzirom na njihovu poziciju, ni ta utakmica neće biti prijateljska. Potom Viljareal, Njukasl, Totenhem...".

"To je nevjerovatno zgusnut raspored. Malo je vjerovatno da možemo dobiti sve utakmice. Sada i finale FA kupa i mislim da će zbog toga utakmica sa Sautemptonom biti odgođena, a ako sam u pravu, to znači da ćemo sredinom sedmice igrati sa "svecima".

"Ali iskreno baš me briga za priče, važno je samo da dobijemo prvu sljedeću uatkmicu i vidimo u kakvom je stanju ekipa, kako teče oporavak"

Nikada nijedna ekipa u Engleskoj nije uspjela da osvoji sva tri domaća takmičenja i Ligu šampjona, ali na Ostrvu jeste Seltik u sezoni 66/67, kada je uzeo jedini Kup šampiona.

Junajted 1999, i Siti 2019. su završili sa po tri trofeja. "Đavolima" je falio Liga kup, "građanima" Liga šampiona.

Bonus video: