Sjajni Rodrigo, Benzema nastavlja da piše istoriju: Real slavio u Andaluziji, Sevilji se bunker u nastavku nije isplatio

Real gubio 2:0 na poluvremenu, a onda u drugom dijelu potpuno nadigrao rivala i zasluženo slavio - 3:2

8631 pregleda 0 komentar(a)
Benzema postiže gol, Foto: Reuters
Benzema postiže gol, Foto: Reuters

Spektakularan meč u Andaluziji - fudbaleri Reala gubili su od Sevilje poslije 45 minuta 2:0, a onda su u drugom poluvremenu nadigrali rivala, preokrenuli i slavili 3:2 u derbiju 32. kola španskog prvenstva.

Po ko zna koji put ove sezone heroj Madriđana bio je Karim Benzema, koji je u 92. minutu postigao odlučujući gol. Francuz je i započeo akciju, kombinovao sa Karvahalom i Vinsijusom, a onda iskoristio asistenciju Rodriga, koji je večeras odigrao odličnu utakmicu.

Nakon večerašnjeg remija Real ima 75 bodova, 15 više i dvije utakmice više od Barselone. Do kraja šampionata ostalo je još šest kola.

Odlična utakmica odigrana je u Andaluziji. Real je poslije 45 minuta imao dva gola minusa, a onda je u drugom poluvremenu bio mnogo bolji rival, konstantno pritiskao Sevilju i zasluženo stigao do pobjede

Sevilja je poslije 45 minuta bila na dobrom putu da dođe do vrijedne pobjede, ali jednostavno bunker u drugom poluvremenu se nije isplatio.

Poslije 25 minuta domaći su imali dva gola prednosti - prvo je u 21. minutu Ivan Rakitić iz slobodnog udarca postigao lijep gol, da bi četiri minuta kasnije stirijelac bio Erik Lamela.

U finišu prvog poluvremena Kamavinga je morao da bude isključen. Mladi fudbaler je imao žuti karton, a onda je nepropisno zaustavio Marsijala, ali se sudija nije oglasio, a fudbaler Sevilje je nakon tog starta zbog povrede izašao iz igre.

U drugom poluvremenu fudbaleri Sevilje su se povukli, u rijetkim trenucima prelazili centar i potpuno zasluženo izgubili.

Real je smanjio u 50. minutu - gol je postigao Rodrigo, a asistent je bio Karvahal. Zasluga za pogodak ide i Vinisijusu koji je petom proigrao Karvahala.

"Merengesi" su izjednačili preko Naća u 83. minutu poslije još jedne asistencije Karvahala. Naćo je u igru ušao dva minuta prije pogotka.

I onda u drugom minutu sudijske nadoknade preokret i još jedan pogodak Benzeme.

Francuz nastavlja da piše istoriju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: