Faktor Mane: Siti nije bio spreman za napast iz Senegala

Mane lansirao Liverpul u finale FA kupa - ove sezone je u tri meča dao četiri gola "građanima"

2935 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Emotivno istrošeni Mančester siti, nakon što je prošao pakao u Madridu da bi došao do polufinala Lige šampiona, nije mogao da parira Liverpulu, niti je imao odgovor na ritam koji su “redsi” od starta nametnuli na "Vembliju".

Velikan sa "Enfilda" se plasirao u finale FA kupa, a Sadio Mane bio vođa na terenu - dao je dva gola, presingom mučio odbranu "građana", kojim je i uhvatio nespremnog golmana Zakariju Stefena.

Američki golman se poigravao s loptom u petercu, Senegalac "osjetio plijen" i klizećim startom unio loptu u mrežu.

Bio je to pogodak za 2:0, a kasnije je uslijedio evrogol - volej spoljnjim dijelom stopala na prvu stativu. Stefen nije mogao da se snađe ni kod tog majstorstva. Liverpul je slavio 3:2, imao je 3:0 na poluvremenu.

GOLMAN

Forster (Sautempton) - protiv Arsenala je imao jedan od onih mečeva kada može da odbrani sve. Istina, i napadači “tobdžija” su mu u tome pomogli.

ODBRANA

Konate (Liverpul) - drugi meč zaredom postiže gol. Nakon Benfike u Ligi šampiona, bio je strijelac i protiv Mančester sitija.

Naćo (Real Madrid) - nešto više od minut nakon što je ušao na teren je postigao izjednačujući gol protiv Sevilje. Desetak minuta kasnije je Real osvojio tri boda.

SREDINA

Gimaraeš (Njukasl) - za kratko vrijeme je postao miljenik navijača Njukasla. Publika je u duelu sa Lesterom dva puta imala razlog da skandira njegovo ime.

Serdar (Herta) - Herta je pobijedila u Augsburgu i izašla iz zone ispadanja. Sve zahvaljujući 25-godišnjem vezisti koji je petom pronašao put do mreže.

Karasko (Atletiko Madrid) - džoker Dijega Simeonea, čovjek koji jedino nije bio golman i štoper u timu Atletika. U trijumfu nad Espanjolom je bio zadužen za golove - postigao je dva.

Loftus-Čik (Čelsi) - povreda Matea Kovačića vjerovatno znači da će Loftus-Čik igrati više u finišu sezone. Djeluje da je spreman za taj izazov.

NAPAD

Mane (Liverpul) - na "Vembliju" je izašao iz sjenke Mohameda Salaha i srušio omiljenu žrtvu. Sitiju je u tri meča ove sezone dao četiri gola.

Rodrigo (Real Madrid) - njegovim ulaskom se promijenilo sve na "Pishuanu" - Sevilja se povukla, Real zagospodario terenom. Rodrigo je pogodio za 2:1, pa asistirao za 3:2.

Ronaldo (Mančester junajted) - morao je da izvuče ono najbolje iz repertoara da bi Junajted izašao na kraj sa timom koji ispada iz Premijer lige. Još jedna het-trik za Portugalca, ukupno 60. u karijeri.

Martines (Inter) - kao da ga je uloga rezerviste inspirisala u Speciji. Ušao je u drugom poluvremenu, majstorski pogodio za 2:0, pa rutinski asistirao za 3:1.

Bonus video: