Kadis šokirao Barsu, prvi poraz "blaugrane" u La Ligi u 2022. godini

Barsa prekinula niz od 15 mečeva bez poraza u La Ligi

6460 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Veliko iznenađenje u 32. kolu La Lige - Kadis je na "Nou Kampu" savladao Barselonu 1:0.

Ovo je prvi poraz Barselone u La Ligi u 2022. godini. Posljednju utakmicu u domaćem šampionatu Ćavijev tim je izgubio od Betisa 4. decembra prošle godine, takođe na domaćem terenu.

Barsa je u La Ligi vezala 15 utakmica bez poraza, stigla do druge pozicije na tabeli, ali je večeras senzacionalno izgubila.

Barselona ove sezone nije uspjela da postigne gol protiv Kadisa (prvi meč 0:0) i drugu sezonu zaredom završava bez pobjede u La Ligi nad ekipom iz Andaluzije.

Ovim porazom komplikuje se i borba za plasman u Ligu šampiona naredne sezone - Barselona, Sevilja i Atletiko Madrid imaju po 60 bodova, Betis 57, a Sosijedad 55. Barsa ima utakmicu manje od konkurencije, a u narednom kolu gostuje Sosijedadu.

Kadis je upisao tri bitna boda u borbi za opstanak i sada je na 16. mjestu sa 31 bodom, dva više od Majorke koja je u opasnoj zoni.

Jedini gol postigao je Lukas Peres u 48. minutu.

Uzbudljivo je bilo večeras na "Nou Kampu", Barsa je već u 3. minutu preko Ferana Toresa imala šansu, ali je Ledesma odbranio i najavio sjajno izdanje na golu.

Argentinski golman je večeras briljirao, "začarao" mrežu i izašao kao pobjednik u duelima sa Dembelom, Obamejangom, De Jongom i Garsijom. Meč je završio sa šest odbrana.

Imao je i Kadis prilike - poslije Peresovog gola šansu da zatresu mrežu imali su Aleks Fernandes i Ruben Sorijano, ali se rezultat nije mijenjao.

Do kraja meča gosti su pogodili stativu, igrali hrabro i prvi put u istoriji savladali Barselonu u gostima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: