Gol Savićevića u remiju Samsuna

Član turskog drugoligaša je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda

4220 pregleda 0 komentar(a)
Savićević i Portugalac Tomane, saigrači iz Samsuna, Foto: Twitter/Yılport Samsunspor
Savićević i Portugalac Tomane, saigrači iz Samsuna, Foto: Twitter/Yılport Samsunspor

Fudbaler turskog Samsunspora Vukan Savićević je najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac prethodnog vikenda.

Samsunspor je u 32. kolu turske Druge lige remizirao sa Ejupsporom (2:2), a Savićević je bio strijelac u 59. minutu. Pogodio je za vođstvo od 2:1, ali njegova ekipa nije uspjela da sačuva prednost.

Savićević je odigrao čitav meč, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 7,6.

Samsuspor je sedmi na tabeli sa sedam bodova manje od Erzuruma, koji je u zoni baraža za plasman u Superligu.

Nakon Savićevića najbolje ocijenjeni crnogorski internacionalac je fudbaler Lacija Adam Marušić (7,1). “Nebesko-plavi” su u 33. kolu Serije A na domaćem terenu igrali neriješeno (1:1) protiv Torina, a Marušić je na terenu proveo 90 minuta bez konkretnog učinka u napadu.

Rimljani su prekinuli mini seriju od dvije pobjede i nalaze se na šestom mjestu na tabeli sa 56 bodova.

Naši
foto: Sofascore

Treći najbolje ocijenjeni fudbaler je Ilija Vukotić, vezista Benfike koji igra na pozajmici u Boavisti (7). Boavista je u 30. kolu portugalske Primeire nakon dva vezana trijumfa ubjedljivo poražena na gostovanju Maritimu (4:0). Vukotić, koji je na debiju u crnogorskoj A selekciji pogodio mrežu Holandije, zamijenjen je u 55. minutu pri rezultatu 2:0.

Crnogorskom reprezentativcu je ovo prva sezona u Boavisti, tokom koje je odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima.

Do kraja portugalskog šampionata ostala su još četiri kola - Boavista je na 11. mjestu sa 33 boda i mirna je u sredini tabele.

Na četvrtom mjestu je član američkog Kanzasa Nikola Vujnović (6,9). Cetinjanin je protiv Los Anđelesa ušao u igru u 77. minutu, ali nije pomogao da Kanzas izbjegne poraz (3:1).

Kanzas je u krizi - vezao je tri poraza, izgubio je pet od posljednjih šest mečeva i sada je na 12. mjestu na tabeli sa šest bodova.

Vujnović je u Kanzas stigao prije dva mjeseca iz Voždovca na pozajmicu do kraja godine. Odigrao je šest mečeva i još čeka na prvi gol u dresu novog kluba...

Listu od pet najbolje ocijenjenih crnogorskih internacionalaca kompletirao je napadač Sportinga iz Hihona Uroš Đurđević (6,8). Sporting je u 36. kolu španske Segunde na domaćem terenu izgubio od Ovijeda 1:0, a Đurđević je za 90 minuta dobio žuti karton.

Do kraja prvenstva je ostalo šest kola, Sporting je na 17. poziciji sa sedam bodova više od Amorebjete, koja je u zoni ispadanja.

Bonus video: