Finale prije finala, Sutjeska u Podgorici, Savović: Cilj je pobjeda, očekujem pune tribine

Budućnost i Sutjeska sjutra (18) u Podgorici igraju prvu utakmicu polufinala Kupa Crne Gore

4756 pregleda 2 komentar(a)
Milija Savović, Foto: Facebook.com/Telekom-1-CFL
Milija Savović, Foto: Facebook.com/Telekom-1-CFL

Fudbaleri Sutjeske u domaćem šampionatu broje dane do titule - ekipa Milije Savovića šest kola prije kraja Telekom 1. CFL ima 11 bodova više od Budućnosti i može da se posveti obavezama u Kupu.

Upravo u najmasovnijem takmičenju Nikšićani sjutra (18) u prvom meču polufinala u Podgorici igraju protiv Budućnosti, aktuelnog osvajača Kupa.

Finale prije finala, susret dvije najbolje crnogorske ekipe pred vjerovatno punim stadionom pod Goricom.

"Očekujem pravu fudbalsku atmosferu, pun stadion i dobru igru oba tima. Mislim da su sva tri prethodna derbija poslala poruku navijačima da u što većem broju dođu na stadion, gledaju dva najbolja tima u Crnoj Gori i uživaju u fudbalu. Naš cilj je pobjeda, nadam se da ćemo uspjeti da ponovimo igre iz drugog dijela sezone i da ćemo poslije prve utakmice biti bliži finalu", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Milija Savović.

Prošle sezone Budućnost je osvojila duplu krunu, sada tome teže Nikšićani.

"Svaki meč je posebna priča, oni u Kupu traže spas sezone i sigurno da su pod pritiskom. Ali imamo i mi želju da osvojimo Kup, pa mislim da će obje ekipe biti izuzetno motivisane", smatra Savović.

Nikšićani će biti oslabljeni - Vladimir Jovović neće igrati, pod znakom pitanja je nastup Augusta, koji je propustio utakmicu sa Jezerom, dok je Marko Matanović, iako povrijeđen, u Plavu u finišu susreta dobio priliku.

"Sastaju se dvije najbolje crnogorske ekipe. Šteta što igramo u polufinalu, možda bi ljepše bilo da smo se sastali u finalu. Ulog je ogroman. Poštujemo ih, odradili su veliki posao, ali se nadamo da ćemo mi igrati finale i na kraju osvojiti pehar", poručio je golman Nikšićana Suad Ličina.

Bonus video: