Budućnost za spas sezone, dupla kruna motiv Sutjeske

Najveći rivali od 18 sati pod Goricom igraju prvi meč polufinala Kupa

3456 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa derbija pod Goricom u kojem je viđeno šest golova, Foto: FK Budućnost
Detalj sa derbija pod Goricom u kojem je viđeno šest golova, Foto: FK Budućnost

Budućnost je već digla ruke od titule, jasno je da se ona seli u Nikšić, ali u drugom domaćem takmičenju je sve otvoreno - „plavi” u Kupu imaju jednake šanse kao najveći rival, kao po pravilu je gotovo nemoguće proglasiti favorita.

Najveći crnogorski derbi se ove sezone gledao tri puta, gledaće se još 180 minuta, možda i penali. Prvi polufinalni čin je večeras pod Goricom od 18 sati, revanš 4. maja kraj Bistrice.

NEDOVIĆ: SADA JE REZULTAT NAJVAŽNIJI

„Ulog je najveći. Svjesni smo da titulu ne možemo da odbranimo, ali možemo u Kupu. Mislim da je čak i prednost što igramo na svom terenu prvi meč, daćemo sve da upišemo pobjedu”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

U prva tri duela u sezoni viđena je pobjeda Sutjeske i dva remija. Svaka od tri utakmice, pogotovo dvije koje su završene bez pobjednika, obilovale su uzbuđenjima uz mnogo golova (3:3, 2:2).

„Dajemo golove u kontinuitetu, takav ritam nam je potreban u dvomeču protiv Sutjeske”, kazao je Nedović.

Ali, ritam Sutjeske je, međutim, još bolji. Lider CFL nije poražen 13 kola, u cijeloj sezoni je doživio dva poraza i ima velikih plus 11 na tabeli.

„Poštujemo sve što je uradila Sutjeska, i to je to. Igramo na našem terenu, a i prethodne tri utakmice sa Sutjeskom su bile izjednačene, dvije i veoma atraktivne, sa mnogo golova. Sada je malo veći ulog, rezultat je najvažniji”.

„Plavi” očekuju podršku navijača.

„Biće nam neophodna podrška. Navijači su nas pogurali u posljednjem derbiju sa Sutjeskom pod Goricom, kada smo igrali u podmlađenom sastavu, pomogli da dođemo od 0:2 do 2:2, kasnije i 3:3, a mogli smo da okrenemo meč. Ne znam da li smo izgubili jednu utakmicu kada su navijači bili na stadionu, mnogo nam znače”, poručio je Nedović.

SAVOVIĆ: PRETHODNI DERBIJI POZIVNICA ZA NAVIJAČE

Duel Budućnosti i Sutjeske je finale prije finala, a prvi put u u crnogorskom fudbalu ne važi pravilo gola u gostima.

„Očekujem pravu fudbalsku atmosferu, pun stadion i dobru igru oba tima. Mislim da su sva tri prethodna derbija poslala poruku navijačima da u što većem broju dođu na stadion, da gledaju dva najbolja tima u Crnoj Gori i uživaju u fudbalu. Naš cilj je pobjeda, nadam se da ćemo ponoviti igre iz drugog dijela sezone i da ćemo poslije prve utakmice biti bliži finalu”, kaže trener Sutjeske Milija Savović.

3 puta su se do sada u Kupu sastajali Budućnost i Sutjeska i sva tri su uspješniji bili Podgoričani. “Plavi” su slavili u četvrtfinalu u sezonama 2009/10. i 2017/18, kao i u polufinalu 2018/19.

Nikšićani žele ono što je prošle godine uradio najveći rival - da se raduju duploj kruni.

„Budućnost u Kupu traži spas sezone i sigurno je pod pritiskom. Imamo i mi želju da osvojimo Kup, pa mislim da će obje ekipe biti izuzetno motivisane”, ističe Savović.

Sutjesci će nedostajati Vladimir Jovović, pod znakom pitanja su Augusto Korea i Marko Matanović.

„Šteta što ovo nije finale, jer se sastaju dvije najbolje crnogorske ekipe” - rekao je golman Nikšićana Suad Ličina.

Bonus video: