Remi u Danilovgradu, odluka pada u Tuzima

Iskra i Dečić igrali 1:1 u prvom meču polufinala Kupa Crne Gore. Revanš je 4. maja u Tuzima

3636 pregleda 3 komentar(a)
Fudbaleri Iskre (arhiva), Foto: Facebook.com/Telekom-1-CFL
Fudbaleri Iskre (arhiva), Foto: Facebook.com/Telekom-1-CFL

Prvi polufinalni meč Iskre i Dečića u Kupu Crne Gore završen je bez pobjednika - u Danilovgradu je bilo 1:1, a čini se da su obje ekipe na kraju zadovoljne ishodom, pa će finalistu odlučiti revanš u Tuzima 4. maja.

Iskra četvrti put ove sezone nije uspjela da savlada ekipu iz Tuzi, a produžila je niz bez pobjede u međusobnim susretima na sedam mečeva.

Na stadionu "Braće Velašević" vodili su domaći od 38. minuta - dva minuta ranije Irfan Šahman je u šesnaestercu gostiju napravio lažnjak, šutirao, a lopta pogodila u ruku Iliju Martinovića. Arbitar Nikola Vođević je pokazao na penal, a siguran realizator bio je Mihailo Perović.

To je bila i jedina šansa za gol koju je imala Iskra na današnjem meču. Dečić je od početka bio opasniji, imao inicijativu i najviše prijetio iz prekida.

Prije primljenog gola tim Vladimira Jankovića je mogao da zatrese mrežu Iskre - u 12. minutu Marko Tući je nakon centaršuta Danila Pešukića i gužve u šesnaestercu sa desetak metara šutirao, ali je lopta završila preko gola.

Deset minuta kasnije Tući je imao još jednu odličnu šansu, ali je njegov udarac glavom nakon kornera i još jednog centaršuta Pešukića zaustavio Marko Kordić. Poslije pola sata igre sa dvadesetak metara je šutirao i Aleksa Marušić, ali je Kordić još jednom bio siguran.

Prvu šansu za Dečić u drugom poluvremenu imao je Fatos Bećiraj - u 59. minutu ga je sjajno pronašao Kristijan Vulaj, ali je fudbaler sa najviše utakmica u dresu reprezentacije Crne Gore šutirao pored gola.

I dva minuta kasnije - izjednačenje. Još jedan prekid za Dečić, Pešukić je sa desne strane fenomenalno ubacio loptu, a Martinović neometan glavom postigao gol.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih šansi, ništa se nije dešavalo, bilo je mnogo prekida, sjeckanja igre...

Bonus video: