Spektakl na terenima drugoligaša, Jedinstvo sve bliže eliti

Bjelopoljci slavili u derbiju na Zlatici, Berane zaustavilo Mladost DG, a OFK Titograd sve dalje od opstanka

3427 pregleda 2 komentar(a)
Jedinstvo iskoristilo kiks Arsenala u Tivtu sa Bokeljom, Foto: FK Jedinstvo/Facebook
Jedinstvo iskoristilo kiks Arsenala u Tivtu sa Bokeljom, Foto: FK Jedinstvo/Facebook

Fantastičan fudbal, efikasan uz brojne spektakularne poteze obilježio je tri upravo odigrane drugoligaške utakmice, jedne 27, a dvije 29. kola.

Najviše zadovoljstva ishodom imao je lider, Jedinstvo, koje je pobjedom na Zlatici steklo šest bodova prednosti nad drugoplasiranim Arsenalom - 3:0.

Berane je, meč 27. kola, preokretom slavilo protiv OFK Mladosti DG - 2:1, dok je, takođe preokretom", Igalo nadigralo OFK Titograd na Starom aerodromu - 5:2.

Nakon šokantno primljenog gola i ispuštene pobjede u derbiju sa Arsenalom na "Nikoljcu", u taboru Bjelopoljaca su se pribojavali gostovanju Komu, od kojeg su izgubili prethdoni međusobni susret na svom terenu.

Bezrazložno, pošto su izabranici Vuka Bogavca odigrali maksimalno angažovano - takmičarski a pomogao im je gol Žarka Koraća za vođstvo već u 4. minutu - glavom sa peterca nakon sjajnog centaršuta ljevicom Ivana Ivanovića sa desne strane. To je 17. gol Koraća u Drugoj ligi ove sezone

Danis Kolić je lijepim udarcem u 67, povisio na 2:0, da bi štoper Momčilo Dulović svojim četvrtim golom ove sezone, u 83. minutu glavom nakon kornera postavio konačan rezultat.

Jedinstvo u odnosu na Arsenal, na 21 bod u opticaju, brani šest bodova, ali ima i bolji međusobni skor!

A u Beranama na sjajno pripremljenom terenu, uprkos tragovima snijega - spektakl. Evrogolom, a svojim 12. ove sezone Siniša Stanisavić je doveo Mladost DG u vođstvo. Lobom sa ivice kaznenog prostota nakon što je u "punoj" brzini pretrčao 30-tak metara sa loptom u 25. minutu..

Ipak, Beranci su igrali odlično a Fatih Muković pogodio nakon sjajne akcije sa desne strane, osam minuta kasnije. Bilo je potom sjajnioh pokušaja, Muković je uzdrmao prečku nakon šuta sa 30 metara, ali je gol za pobjedu priča za sebe.

U 76. minutu petom je izbačena odbrana gostiju, potom sjajan centaršut a onda i volej Japanca Kosukea Fudžijame sa 15 metara u gornji desni ugao.

Na Starom aerodromu poveo je domaćin sa penala nad Radislavom Sekulićem u 13. minutu, a minut kasnije Dražen Ajković je efektno iskoristio najstrožiju kaznu. U 31. minutu penal i na suprotnoj strani ali Filip Rosandić brani kapitenu Igala Milošu Grbiću.

Ipak, gosti su igrali bolje i preokrenuli su do poluvremena preko Kordobe (36) i Bojana Bigovića u 40. minutu.

U prvom napadu u nastavku MIloš Perović postiže prvi od dva gola, da bi potom u 49, povukao sjajno kontru i primorao kapitena domaćina Luku Božovića na autogol. U 75. je pogodio Perović još jednom.

Domaćin je i drugi pogodak postigao sa penala nad Sekulićem ali je u 55. minutu siguran izvođač bio Lazar Vučićević.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: