Raspjevana Budućnost nadigrala Sutjesku i zakoračila u finale (FOTO)

Tim Aleksandra Nedovića savladao najvećeg rivala (3:0) i došao na korak od finala Kupa Crne Gore

22075 pregleda 17 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Luka Zeković
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Luka Zeković

Fudbaleri Budućnosti odigrali su najbolji meč ove sezone, potpuno nadigrali Sutjesku i slavili 3:0 u prvom polufinalnom susretu Kupa Crne Gore.

Sve je funkcionisalo besprekorno u igri tima Aleksandra Nedovića. Branilac trofeja je od sredine prvog dijela preuzeo kontrolu, dominirao i prvi put ove sezone savladao ekipu iz Nikšića.

Niko nije nadigrao Sutjesku ove sezone kao Budućnost večeras. Gledajući partije od početka sezone ekipa Milije Savovića bila je blagi favorit (ako u derbiju uopšte i ima favorita), ali u drugom poluvremenu nije zaprijetila, jednom šutnula u okvir gola, i pretrpjela je treći poraz u svim takmičenjima ove sezone, a prvi u drugom dijelu šampionata.

Uvodni minuti pripali su gostima iz Nikšića. Prvo je u 8. minutu nakon dodavanja Filipa Kneževića šansu imao Darko Nikač, da bi pet minuta kasnije nakon šuta Vladana Bubanje lopta okrznula prečku.

FK Budućnost
foto: Luka Zeković

U 18. minutu peh za Sutjesku - iz igre je zbog povrede izašao Novica Eraković, a nakon toga je sve proteklo u znaku Budućnosti.

Poslije pola sata Igor Ivanović je imao šansu, ali iz blizine nije postigao gol. Pet minuta kasnije prilika za Zorana Petrovića - Andrija Ražnatović je ubacio loptu, Meldin Drešković loše reagovao, a šut napadača domaćih odbranio Suad Ličina.

I onda u finišu prvog dijela furiozna igra Budućnosti. U 39. minutu još jedan centaršut danas odličnog Andrije Ražnatovića, Drešković se poklizao, a Petrović odložio loptu do Viktora Đukanovića, koji je zatresao mrežu Sutjeske.

Pet minuta kasnije najljepši momenat na meču - Momčilo Raspopović (odigrao odličan meč) je sa desne strane centrirao, Đukanović proslijedio loptu do Vasilija Terzića, a kapiten podgoričkih "plavih" sa oko 25 metara plasirao loptu u mrežu.

FK Budućnost
foto: Luka Zeković

U finišu prvog dijela posljednja šansa za Sutjesku na utakmici - Vladan Bubanja je sa desne strane šutirao, a lopta pogodila stativu.

U drugom poluvremenu je sve proteklo u znaku Budućnosti - poslije tri minuta igre Terzić je pogodio prečku, da bi u 67. minutu Lazar Mijović iskoristio činjenicu da su Drešković i Miloš Drinčić loše postavljeni, primio pas Raspopovića i postavio konačan rezultat. Loše je u ovoj situaciji reagovao golman Sutjeske Ličina.

Mijović je nekoliko minuta prije gola zamijenio povrijeđenog Đukanovića.

Do kraja meča je najbolju šansu imao Miloš Raičković, ali je nakon njegovog udarca lopta završila pored gola.

Revanš u Nikšiću je 4. maja, a nakon današnjeg meča Budućnost je na korak od finala.

Bonus video: