Siti ili Liverpul? Gori u Engleskoj, finiš sezone, ko će osvojiti titulu (ANKETA)

Do kraja ostalo šest utakmica, Siti ima bod više od Liverpula

7414 pregleda 1 komentar(a)
Da li će osvojiti titulu? Fudbaleri Mančester sitija, Foto: Reuters
Da li će osvojiti titulu? Fudbaleri Mančester sitija, Foto: Reuters

U utorak je lider bio Liverpul, a od sinoć je to Mančester siti - šampionska trka u Premijer ligi odavno nije bila ovako uzbudljiva, dva tima igraju vrhunski i prvak bi mogao da bude poznat tek oko 18 časova 22. maja kada bude završeno posljednje kolo.

Nakon 32 odigrane utakmice Mančester siti ima 77 bodova, Liverpul 76, a do kraja će oba tima odigrati po šest utakmica.

Navijači oba tima nadali su se da bi situacija mogla da bude jasnija nakon posljednjeg derbija, koji je odigran na "Etihadu". Ali i taj meč, kao onaj na "Enfildu", završen je 2:2, pa bi, slučaju da ekipe budu bodovno poravnate, šampiona mogla da odluči gol razlika. A ona je trenutno u korist Liverpula - tim Jirgena Klopa postigao je 83, primio 22 gola, dok su "građani" 75 puta zatresli protvničku mrežu, a pritom su primili 20 pogodaka.

Oči su sada uprte u raspored - šest utakmica je do kraja, po tri kod kuće i na strani.

Aktuelni šampion u narednom kolu igra na domaćem terenu protiv Votforda i očekuje se lagana pobjeda. Nakon toga slijedi gostovanje Lidsu, a ta utakmica je, po raporedu, između dva susreta sa Real Madridom u polufinalu Lige šampiona.

Kada se završi polufinale Lige šampiona i bude poznato hoće li Gvardiolina ekipa ponovo igrati u finalu, slijede preostala četiri meča u Premijer ligi. Prvi je kod kuće sa Njukaslom, a onda dva vezana gostovanja - Vest Hemu i Vulverhemptonu i u posljednjem kolu Aston Vila na domaćem terenu.

Liverpul u sljedećem kolu na "Enfildu" u gradskom derbiju dočekuje posrnuli Everton. I "redsi" poput konkurenta za titulu igraju polufinale Lige šampiona, a između utakmica sa Viljarealom gostovaće Njukaslu.

Liverpul
foto: Reuters

Poslije gostovanja "svrakama" Liverpul dočekuje Totenhem, gostuje Aston Vili i Sautemptonu i u posljednjem kolu dočekuje Vulverhempton.

Zanimljivo, obje ekipe će do kraja sezone igrati sa Njukaslom, Aston Vilom i Vulverhemptonom.

Čini se da je sezona posljednji put bila ovako uzbudljiva 2012. kada je Serhio Aguero u posljednjim sekundama donio Sitiju titulu, a rastužio navijače Mančester junajteda.

Bonus video: