Mančester junajted potvrdio: Erik ten Hag novi menadžer "đavola"

Ten Hag će 1. jula preuzeti "đavole". Dolazi iz Ajaksa, a potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju da se saradnja nakon toga nastavi

10155 pregleda 4 komentar(a)
Ten Hag, Foto: Shutterstock
Ten Hag, Foto: Shutterstock

Erik ten Hag je novi menadžer Mančester junajteda, saopštio je zvanično engleski klub.

Ten Hag će 1. jula preuzeti "đavole". Dolazi iz Ajaksa, a potpisao je ugovor na dvije godine uz opciju da se saradnja nakon toga nastavi.

S obzirom na to da Ten Hagu ugovor sa Ajaksom ističe tek naredne sezone, Mančester će na ime obeštećenja platiti "kopljanicima" 1,7 miliona funti za ovaj transfer.

"Velika je čast biti menadžer Mančester junajteda. Veoma sam uzbuđen zbog izazova koji su pred nama. Poznajem istoriju kluba i strast navijača i apsolutno sam spreman da stvorim tim koji će ostvariti rezultate koje Mančester zaslužuje", rekao je Ten Hag.

Ten Hag je drugi Holanđanin na klupi Mančester junajteda. Prije njega ekipu je vodio Luj van Gal, koji je 2014. godine naslijedio Dejvida Mojesa.

"Biće teško napustiti Ajaks poslije toliko nevjerovatnih godina. Uvjeravam navijače da sam fokusiran da ovu sezonu uspješno završim", poručio je Holanđanin, koji je na klupi Ajaksa od decembra 2017. godine.

Teh Hag može u velikom stilu napustiti ekipu iz Amsterdama budući da Ajaks pet kola prije kraja zauzima prvo mjesto na tabeli i ima četiri boda više od PSV-a.

Mančester junajted je u novembru prošle godine smijenio Ole-Gunara Solskjera i kao privremeno rješenje postavio Ralfa Rangnika.

Rangnik će po završetku sezone preuzeti direktorsku funkciju u klubu.

Mančester junajted poslije 33 utakmice u Premijer ligi zauzima 6. mjesto sa 54 boda i ima tri boda manje i utakmicu više od Arsenala i Totenhema koji se bore za plasman u Ligu šampiona.

Bonus video: